PESTA KUTUK BUDAK PR

 

Bagai nak rak mengamuk siap buat lagu kutuk hanya kerana kenaikan RON95 sebanyak 20 sen. Biasalah budak PR memang paling suka hal-hal maki hamun ni. Dah didudik dan diasuh melakukan hal-hal sedekikian. Kalau tak jalan.. tak ada kehidupan dalam alam mayalah jawapannya kannnnn
Hairannya tatkala ketika takrif air di penang naik. Senyap je tiada yang mengutuk lagi mengamuk di fb.

Jika dibandingkan minyak kereta mahupun air. Manusia tak akan mati jika tiada minyak. Tetapi dalam tpoh 2 hari sahaja manusia tidak minum air.. sah matilah jawapannya.

Pada para berniaga pengangkutan. Jangan dok plan nak naikkan harga barang. Kenderaan seperti lori tak menggunakan minyak petrol. So tak ada alasan konon naik harga kerana kenaikan petrol RON95 sebanyak 20 sen bg setiap liter. Sama juga peniaga kedai runcit. Jangan nak naikkan aemua harga hanya kerana harga petrol RON95 naik. Bukan rak barang dan kedai yang naik harga. Jangan nak ambil kesempatan menambah kemarahan orang demi kesenangan diri. 

Bak kata gurauan MP Kinabatangan dalam alam maya. " minyak petrol naik, pastinya xmemudaratkan rakyat. Kerana yg ada kereta besar ada lah orang2 besar dan berkemampuan, org kg ada x berkereta"


Bersabarlah dengan kenaikan harga sebanyak 20 sen ini. Jika dibandingkan kenaikan harga minyak dunia.  Jangan kerana kepentingan  diri sendiri ada sebilangan individu sanggup membiarkan masyarakat lain menderita.

Comments

Popular Posts