PR TUDUH BN PULA PASAL TARIAN SUMAZAU

::Pewaris Anak Bangsa::


WAN AZIZA MEMBUAT PENAFIAN TENTANG ARTIKEL BLOG SUARA PAKATAN RAKYAT.
JIKA BETUL BUKAN PR YANG BUAT, KENAPA DALAM BLOG SUARA PAKATAN RAKYAT ITU MEMPUNYAI BANYAK PAUTAN ATAU LINKS DENGAN PRO PR?

BANYAK PERKARA YANG PR BUAT YANG AKAN MEMAKAN DIRI MEREKA BALIK, MEREKA AKAN KATA ITU SEMUA KERJA BN. PADAHAL JELAS SEKALI MEREKA YANG BUAT.

SAYA TIDAK HAIRAN, SEBABNYA PR TELAH PUN MENGHINA DAN MEMBURUK BURUKAN IMAJE RAJA,SULTAN DAN BANGSANYA SENDIRI!!! DIA ORANG SANGGUP BUAT APA SAJA UNTUK MEMERAIH UNDI DARI RAKYAT.

BULATAN KECIL ITU ADALAH PAUTAN ATAU LINKS DENGAN BLOG PR YANG LAIN.


DALAM ARTIKEL YANG MENGHINA TARIAN SUMAZAU ITU DENGAN JELAS SEKALI MENGHENTAM DS NAJIB. KERANA ARTIKEL ITU BOLEH MENGHANCURKAN IMAJE ISLAM DS NAJIB DI MATA ORANG ISLAM DI SEMENANJUNG. BUKANKAH ITU MEMBERI KELEBIHAN PADA PR JIKA IMAJE ISLAM DS NAJIB JATUH? TAPI MALANGNYA TENGAH SYOK MENJATUHKAN IMAJE DS NAJIB. ORANG SABAH MERASA TERGURIS DENGAN ARTIKEL ITU YANG JELAS MENGHINA DAN MEMANDANG RENDAH ADAT KEBUDAYAAN ORANG SABAH.

TENGOK GAMBAR DI ATAS INI, BLOG INI DARI TAHUN 2011, JADI MUNGKIN SUDAH LEBIH SATU TAHUN BLOG INI ADA. JADI SELAMA ITU, PR TIDAK PERNAH MENAFIKAN BAHAWA BLOG INI BUKAN MEREKA YANG PUNYA.

PERLU DIINGAT!!!! KESEMUA ARTIKEL YANG DITULIS OLEH PENULIS INI MENGHENTAM BEGITU KERAS TERHADAP BN.

YANG PALING TERUK SEKALI TARIAN SUMAZAU ITU, PENULIS SUARA PAKATAN RAKYAT INI HENDAK BERITAHU PADA ORANG MUSLIM BAHAWA DS NAJIB MENARI TARIAN PEMUJAAN SEMANGAT PADI. INI MEMBUATKAN IMAJE ISLAM DS NAJIB AKAN BURUK DI MATA ORANG MUSLIM DAN AKAN HILANG SOKONGAN DARIPADA ORANG ISLAM, DAN DS NAJIB TIDAK AKAN DAPAT SOKONGAN ORANG ISLAM DARI PAS.

SAYA SEBAGAI ANAK JATI SABAH SAMA SEKALI TIDAK PERCAYA PENAFIAN PR TENTANG ISU INI, SAYA HARAP POLIS AKAN MENYIASAT KES INI DAN MENGAMBIL TINDAKAN UNDANG-UNDANG. INI AMAT MENGGURISKAN HATI SAYA DAN SELURUH RAKYAT SABAH TERUTAMA ORANG DUSUN.

TAHNIAH PBS DAN UPKO, PERJUANGKANLAH DAN PERTAHANKANLAH MARUAH, KEHARMONIAN DAN HAK ORANG KITA, IAITU ORANG DUSUN DAN SELURUH RAKYAT SABAH!!!!!

SABAHAN HARUS BERSATU....KITA TOLAK PENGHINA RAKYAT SABAH.

sumber: UMB SABAH Blog

Comments