HIMPUNAN BANTAH 'INNOCENCE OF MUSLIM' DI MANA PENDIRIAN KEPIMPINAN PKR?

21hb sept 2012. Tarikh berhimpun membantah tayangan innocence of muslim yang sudah jelas menghina kemuliaan junjungan Nabi muhammad saw.

Seluruh dunia, negara-negara yang memiliki rakyat yang beragama Islam membantah sekerasnya ke atas filem Innocence of Muslim. Kerajaan Malaysia antara negara yang melakukan bantahan secara rasmi. UMNO melakukan pendekatan terang dan jelas menolak filem tersebut. Pas, mengeluarkan kenyataan menolak filem menghina junjungan Nabi tersebut.

Persoalannya. Pada 21hb sept 2012. Himpunan membantah filem tersebut. Adakah hanya dihadiri oleh ahli UMNO sahaja? PAS bagaimana? Ahli PKR yang Islam bagaimana? Ahli DAP yg Islam pula bagaimana?
Takkan tak nak turut serta? Adakah akan memboikot juga himpunan ini seperti HIMPUNAN SEJUTA UMMAH dahulu. Tetapi himpunan BERSIH bagai nak rak siap sponsor kepimpinan PAS menghantar ahlinya turut serta. Lain lagi JANJI DEMOKRASI yang juga menunjukkan kehadiran ahli PAS termasuk abby abadi (ahli seumur hidup PAS) sendiri.


Sewaktu my KP buat tweet berkenaan kononnya 'andai PAS masih tidak mahu bersatu dalam membantah penghinaan rasulullah saw' selang 2 minit berikutnya. Blogger otai merangkap ketua penerangan PKR terus membalas tweet menegur my KP dengan mengatakan PAS melakukan pendirian membantah penghinaan tersebut. Jangan nak spin perkata tidak betul! ( Baguslah. My KP saja buat ayat tergantung. Bukan mengatakan bahawa PAS tidak membantah tetapi bermaksud himpunan yang dicadangkan akan dilakukan pada 21hb sept ini, adakah PAS turut serta?

N then my KP buat status tweet lagi. Kali ni terang-terang mengatakan. PKR pula adakah bertindak mendiamkan diri dalam menyatakan pendirian mereka ke atas penghinaan junjungan Nabi.- sehingga kini lebih setengah jam berlalu. Otai tersebut tak pula respond dengan status my kP.

Boleh tak pu3 andaikan bahawa setakat ini PKR tidak ada membuat kenyataan pendirian mereka atas isu penghinaan tersebut. Takkan pula otai tu bz menulis nak menghentam umno hanya status tweet provoke my KP? Kita tunggguuuuuuu..

Maaflah yer, sejak sabtu lepas, saja pu3 dok menjenguk beberapa watak aktif kat twitter. Termasuk si arbaiyah, anwar, otai blogger, azmin. Wan azizah, n beberapa yang lain. Tak ada status mereka yang berkaitan dengan pendirian mereka tentang filem tersebut? Why? Adakah isu penghinaan ke atas junjungan mulia rasulullah saw bukan perkara penting dalam perjuangan politik mereka?

Persoalan ini, hanya mereka boleh jelaskan dan pu3 kata selagi tiada ertinya mereka bukan pejuang Islam pun sebenarnya. Hanyalah pelakon DRAMA politik sahaja.

Ps: pu3 benci pada manusia yang hanya mencanang janji. Menunaikannya seribu alasan berdalih!!!!!!!!


#Menentang Penghinaan Ke atas junjungan Nabi SAW
#JanjiDitepati
#BNBah

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.








Comments