KE MANA HILANG HISHAMUDDIN RAIS????


Aik... polis sedang mencari Hishamuddin Rais? Ke mana ghaibnya mamat tu? Takkan bersembunyi kerana sedar sedang diburu?????

Aik? Takkan jadi pengecut semula.. tengah dapatkan PENYELAMAT ker.. kalau rasa diri tak bersalah.. selepas baca artikel di bawah.. sila serahkan dirilah bro!

Baca ni

Kes hasutan: Polis cari Hishamuddin Rais

KUALA LUMPUR:  Polis kini tengah mengesan aktivis dan pemimpin Bersih 2.0 Hishamuddin Rais.

Hishamuddin merupakan satu-satu suspek yang belum diberkas walaupun waran tangkap sudah dikeluarkan berkaitan dengan siasatan di bawah Akta Hasutan 1948 petang tadi.

Empat lagi yang lain—iaitu Mohd Tamrin Abdul Ghafar, Harris Fatillah Mohamed Ibrahim(Haris Ibrahim), Muahmmad Safwan Anang @ Talib, and Chua Tian Chang(Tian Chua) telah diberkas tadi.

Mengikut satu kenyataan akhbar, timbalan ketua polis Kuala Lumpur SAC Datuk Amar Singh Ishar Singh, waran tangkap di bawah Seksyen 4(1) Akta Hasutan telah dikeluarkan oleh mahkamah majistret.

"Penama di para 1 hingga 4 waran tanggap telah disempurnakan dan dikehendaki hadir mahkamah Seksyen Jenayah 1, Kuala Lumpur pada 29 mei 2013 jam 8.30 pagi."

"Manakala waran terhadap penama di para 5 masih belum dilaksanakan," katanya. - Astro Awani

Ps: mesti mereka umpama ayam bertelur sebiji riuh sekampung. Dok mencanang kejamnya kerajaan kepada rakyat yang menuntut hak rakyat. Cehhh hak rakyat atau hak pribadi nak berkuasa bro? Tak menang dalam pilihanraya.. nak berperang pula di jalanraya? Apa punya kelas otak korang ni bro. Sebiji macam sampah!!!!!!

Comments

Popular Posts