SEMPORNA : PENGALAAN NGERI SEMASA DISERANG


Jadikan cerita pengalaman seorang anggota yang terselamat. Saat mengerikan diperlaku oleh penceroboh kejam. Ia menjadi panduan kenapa kita WAJIB PERTAHANKAN KEDAULATAN NEGARA!!!
BACA DI BAWAH NI:
Lahad Datu: Kejadian Mayat DiPENGGAL, DiPOTONG & DiKOREK MATA diceritakan oleh Anggota Cedera Yang Terselamat

Kisah ini adalah kisah benar yang diceritakan oleh seorang anggota keselamatan yang terselamat. Beliau kini lumpuh kedua belah tangannya kerana ditetak oleh pengganas Sulu di Lahad Datu. Nama beliau terpaksa dirahsiakan atas permintaan.

Saya terlebih dahulu memohon maaf kepada semua pembaca yang mungkin tersinggung dengan kisah ini. Namun saya merasakan ianya perlu diceritakan untuk menjadi iktibar kepada semua bahawa apa yang berlaku bukanlah sebuah sandiwara seperti yang didakwa sesetengah pihak.
Saya juga mengucapkan takziah kepada seluruh ahli keluarga wira-wira negara yang terkorban di perbatasan. Hanya Allah yang akan membalasnya dan semoga wira-wira negara ini diletakkan dikalangan para Syuhada'. - Amin ..

Dia ditembak, namun dia bernasib baik kerana tembakan itu tidak tepat kepadanya. Sebaliknya tembakan itu tepat mengena Tuan Ibrahim. Tiba-tiba datang pengganas Sulu dengan parang lalu cuba menetak beliau beberapa kali. Dia menggunakan tangannya untuk menahan tetakan menyebabkan jari-jari dan kedua tangannya hampir putus.

Dia menceritakan, bahawa yang meninggal cukup sifatnya hanyalah Superitenden Ibrahim. Yang lain semuanya meninggal dalam keadaan ngeri. Pengganas seolah-olah hilang ingatan. Walaupun ada anggota kita yang telah mati ditembak, tetapi mereka datang lalu memenggal kepala dan merodok perut mayat dengan parang.

Ada anggota yang telah mati dipotong kaki dan tangannya. Malah dikorek mata jasad yang telah terbujur kaku itu. Mereka mahu pastikan musuh mereka benar-benar mati. Zalim dan kejam itu perkataan yang sesuai untuk perbuatan mereka.

Dia bernasib kerana dalam kesakitan itu, dia melarikan diri ke dalam rumah orang kampung. Dia juga dapat melihat mayat Tuan Ibrahim, diheret oleh seorang anggota yang terselamat ke dalam sebuah rumah yang lain. dua puluh jam dia menahan kesakitan menunggu bantuan sehingga darahnya hampir kering. Dia dapat melihat dengan jelas bagaimana semut-semut datang menghurung luka-lukanya. ALLAH MAHA BESAR, diurunkan hujan dan dia hanya minum air hujan itu.

Akhirnya dia diselamatkan. kedua tangannya yang hampir putus dijahit semula. Namun sehingga kini, dia tidak dapat menggerakkan tangannya itu.

Air matanya berlinangan. Dia tidak akan lupakan pasukannya diserang hendap tempoh hari. Dia juga tidak akan melupakan kekejaman yang dilakukan oleh pengganas-pengganas itu. Mereka terlalu zalim !!
Al-Fatihah buat Pejuang-pejuang yang pergi .. semoaga arwah ditempatkan dikalangan para Syuhada .. Amin Ya Rabb

SUMBER: Celah gelagar blog

TERUSKAN PERJUANGANMU WAHAI PEWIRA NEGARA. HAPUSKAN PENCEROBOH DARI BUMI MALAYSIA.

Comments

 1. Apesal bantuan sampai 20 jam baru datang?
  Giler ke ape?

  ReplyDelete
 2. Bro, bantuan dah sampai. Tapi ada tentangan dari pihak musuh.

  ReplyDelete
 3. Ingat senang ke nak masuk kat zon yang tengah berperang tu..
  kang silap2 anggota penyelamat yang nak bawa keluar
  mangsa pulak kena serang hendap..

  ReplyDelete
 4. lu ingat senagka.. masalah nak kenal penceroboh dengan penduduk pun susah.. kawasan kampung air tu pun sesak tak tahu dimana kedudukan sebenar.. kalau lu pandai main masuk je tambah lagilah yang kena sembelih,, kawan lu yang lain mesti kata polis tak cekap dan macam-macam lagi. Kita tak tahu duduk diam ajelah dah selesai nanti baru kita tengok laporan aku gerenti laporan penuh akan dibuat. atau lu sendiri boleh turun tengok keadaan disana untuk menyiasat.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts