ANTARA SEBAB KENAPA WAJIB TOLAK PKR


Gambar di atas pu3 sedut dari twitter PKR_Bangi yang menyatakan misi mereka memperjuangkan Anwar Ibrahim memegang jawatan Perdana Menteri Malaysia walaupun mengetahui Anwar adalah GAY!

Dalam Islam itu sendiri telah memberi ketetapan bahawa adalah HARAM perhubungan manusia sama jantina.

Allah swt telah menciptakan manusia dalam jantina yang berpasangan, lelaki dan wanita: 

"dan bahawa sesungguhnya, Dialah (Allah) yang menciptakan pasangan lelaki dan perempuan [al-Najm ayat 53:43]

Ayat di atas dah menjelaskan. Dalam Islam itu tidak menyatakan bahawa manusia diciptakan sama jantina tetapi berpasangan berbeza jantina. Ianya bukanlah suatu yang fitrah apabila lelaki sesama lelaki ataupun perempuan sesama pwrempuan saling mencintai dalam istilah lebih difahami. Berkehendak menjadikan mereka pasangan hidup seolah-olah pasangan berbeza jantina.

"dan di antara tanda-tanda yang membukrikan kekuasaan-Nya dan rahmat-Nya , bahawa Dia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hatu dan hidup mesra dengannya dan dijadikan-Nya di antara kamu (pasangan suami isteri) perasaan cinta ( kasih sayang) dan belas kasihan. Sesungguh yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir" [Al-Rum 30:21]

Maksudnya: individu yang mencintai jantina sejenis untuk dijadikan pasangan hidup, dia sebenarnya mencintai nafsunya melebihi cinta kepada Allah. Atas dasar inilah dia beranu mengarahkan cintanya kepada sesuatu seumpama mencintai Allah sudah cukup dikira sebagai perbuatan syirik. Tindakan mencintai sesuatu melebihi cibtanya pada Allah sudah tentu syirik yang lebih besar dan sangat dahsyat!

"Tidak boleh seorang lelaki melihat aurat lelaki yang lain dan tidak boleh seorang wanita melihat aurat wanita yang lain. Tidak boleh seorang lelaki menyentuh badannya kepada badan lelaki yang lain di dalam satu selimut dan tidak boleh seorang wanita menyentuhkan badannya kepada badab wanita yang lain dalam satu selimut"- shahih Muslim : 338

imam Al-Nawawi mengatakan:

"Hadis inu menunjukkan larangan yang bersifat HARAM jika tidak ada penghalang di antara kedua-duanya. Dalam hadis ini terkandung dalik atas haramnya hukum bersentuhan aurat di bahagian mana pun badan seorang (sama jantina) dan ini sudah menjadi kesepakatan, bahawa perbuatan twrsebut boleh menyebabkan pelbagai kerosakan.

"Dan (ingatkanlah peristiwa) Nabi Lut tatkala ia berkata kepada kaumnya : sesungguhnya kamu melakukan perbuatan Yang keji, Yang tidak pernah dilakukan oleh seorangpun dari penduduk alam ini sebelum kamu" [al-Ankabut :28]

"Allah melaknat siapa yang berbuat dengan perbuatannya kamu Luth" diriwayatkan oleh Ahmad

Berbalik pada cerita twitter PKR_Bangi ini. Dah terbukti admin mewakili PKR Bangi menyokong pengamal tentangan fitrah manusia sebenar. Perbuatan menyokong amalan seumpama umat Nabi Luth adalah perbuatan yang sudah diterangkan adalah perbuatan yang dilaknati oleh Allah swt.

Kenapa kita sebagai rakyat Malaysia mahu menyokong PKR yang sudah jelas menyokong perbuatan laknat ini. Menyokong mereka samalah BERSUBAHAT. dan bersubahat itu hukumnya adalah dosa besar kerana kita mengingkari perkara yang laknat.

PKR Bangi memperakui bahawa Anwar Bin Ibrahim adalah GAY tindakan wan Azizah kini menceritakan walau tidak pada lisan tetapi tindak tanduknya dan menunjukkan simptom sama. Bahawa suaminya mempunyai kehendak seperti yang dibuktikan sebelum ini. Malahan dalam perbicaraan membela Anwar sendiri, Karpal Singh telah membuka pembuktian bahawa kelakuan liwat antara pelanggannya (anwar) dan Saiful dalam konteks "SUKA SAMA SUKA"

Oleh itu. Ini adalah antara sebab mengapa kita WAJIB menolak PKR mahupun DAP kerana menyokong amalan songsang ini. Dan PAS pula wajib ditolak kerana bersuhabat!

JOM TOLAK PAKATAN PEMBANGKANG
INI KALILAH!!!! BN TATAP MANANG


#1MalaysiaTolakFITNAH
#BNBah
#JanjiDitepati
#PASHANYAPARTIPOLITIK
#PRKakiPenipu

Comments

Popular Posts