Followers

LAHAD DATU : SI BODOH PAKATAN TEMBERANG DITEGUR


Semalam, pu3 dah tegur sebagai mukadimah pada facebooker, blogger jangan gelojoh sangat menjadikan insiden berdarah di Lahad Datu sebagai bahan pesta menyeronokkan. Pagi ini, pu3 menerima mesej lagi dsri rakan di Lahad Datu

Baca!!!!

- Komen from my LD friend :

Kwn2, allow me a moment of indulgence to clear the foul stench of stupidity amongst the malaysians. Kes kat LD is nothing new to us sbhns, in the 90s they abruptly came to the shore at Semporna and immediately bombed the police stations, and went amuck at the town.

They are smart people, some left at the sea naik dr kwsn bakau and lived 4 6 mth b4 start to mingle with locals and married them. The tausugs in LD now didn't came all at once, instead they came in batches, with inside helping frm their family at the village.

Trust me they have been there at least 2 3 mth b4 the group bcomes complete, then they decide its time to wage war. Klu tak paham rules of engagement, jgnlah menunjuk pandai ckp bukan2 kata kerajaan lemau, ada hati nak banding dgn bersih.

Polis kene masuk dulu sbb dorg trained as negotiators, tentera is the last resort as they will not spare anyone once commanded. They need time to ensure all the locals are out of the village and then cut their food and finance sources, hoping the tausugs will surrender. That is our rules of engagement.
We are not barbaric stoic like the american soldiers. Yg pandai ckp je kt media skrg ni cuba bg arahan btukar kt sbh ke swk, meraung bwk keturunan naik turun ofis merayu xnak dok sana, tp mulut mcm haram mengutuk semua yg tlibat kt LD kata klu dorg kt sana lama dah setel. Kene suntik kt spital pun pejam mata mengucap2, tgk darah pun pitam lagi nak g perang.

Those who went in and died today knew they might not come back alive, as that was their vow when inducted to the force. So please, belajar dr sejarah, nak blajar sejarah kene bnyk membaca, sbb tu org kita ramai jd mcm ni, mulut ngan otak tak sama frekuensi, bhs biadapnya bangang abadi.
Fedup with their stupidity. Thank u for ur moment.

Ps: setitik pun pu3 tidak ubah perkataannya. Apa lagi mengubah ayatnya!

Bukan Arbaiyah saja bodoh piang! Si Tian Batu juga paluy sepaluy2nya. Anwar apa lagi! Nak menyalahkan kerajaan konon! Pirah mabuk ko pakcik.

Pada yang si pengecut membuat komen nak kata my bos tu bodoh hodoh tu. Nak mengangkat si Arbaiyah tu... ko sama bangang macam minah mulut longkang. Sama juga seumpama berjalan di khalayak ramai dalam keadaan bogel tapi tak sedar memalukan diri!

Untuk sekian kalinya pu3 tegur lagi. Dalam isu begini. Pastikan info tepat terutama berkaitan kematian. Pu3 nak tegur penyebar maklumat kononnya seorang lagi anggota keselamatan meninggal dunia koperal Aman Ampong! Walhal beliau masih hidup walau mengalami kecederaan. Cerita AJINAMOTO itu cukup melukakn hati keluarga beliau.! Ingatlah.. korang nak kongsi apapun... ingatlah perasaan mereka yang terlibat! Jangan nak mengaut glamour dan ranking!!!

JOM TOLAK PENIPU PAKATAN PEMBANGKANG!!!
INI KALILAH!!! BN TATAP MANANG!!!!

No comments:

Post a Comment