LAHAD DATU : BELUM SELESAI ISU TIAN CHUA LAJIM LAGI BUAT DAJJAL!!!


Dikatakan bodoh.. tidak juga sebab sudah jadi pemimpin. Nak kata bijak .. tidak juga. Nampak sangat akal mereka ni akal hanya TAMAK PERHATIAN DAN BERKEHENDAKKAN KUASA SEMATA.

Baca lagi:

Anjing Gila Regim PKR] Lajim dakwa insiden Lahad Datu 'wayang' Umno-BN
Sorang Lagi pemimpin PKR yang bangsat selepas Tian Chua !!!

Selepas Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Tian Chua mendakwa insiden pencerobohan bersenjata di Lahad Datu, Sabah sebagai 'sandiwara', malam tadi seorang lagi pemimpin pembangkang tampil dengan mengatakan krisis yang telah mengorbankan wira negara itu adalah 'wayang' yang dimainkan oleh Umno-Barisan Nasional (BN).

Ahli Parlimen Beaufort, Datuk Seri Lajim Ukin dalam ucapannya pada ceramah Pakatan Rakyat (PR) di Dataran Sungai Air Tawar, di sini malam tadi,  dengan lantang menyatakan bahawa insiden tersebut merupakan 'wayang' yang Umno-BN bagi tujuan untuk menakut-nakutkan rakyat di Sabah yang mana katanya akan menjadi 'senjata makan tuan' kepada parti pemerintah itu.
 
"Sekarang ini Lahad Datu sudah hancur..yang mana ini adalah merupakan tanggungjawab kerajaan pusat untuk menjaga keselamatan. 
 
"Tapi oleh kerana ada wayang yang dimainkan oleh BN untuk menakut-nakutkan rakyat Sabah, tapi apa yang mereka lakukan ini akan balik makan kepada Umno dan BN," ujar beliau di dalam ceramahnya
.
 
Katanya lagi, perkara itu tidak akan sama seperti pada tahun 2008 dimana rakyat di Sabah kini sudah mula sedar dan bersedia untuk menolak Umno-BN pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 nanti.
 
Justeru katanya, 'wayang' yang dimainkan kerajaan di Lahad Datu itu tidak akan berjaya di dalam merubah hasrat rakyat di 'negeri di bawah bayu' itu untuk melihat perubahan.
 
"Rakyat Sabah sudah bangkit. Kita pada tahun 2008 kita ketinggalan sedikit dengan rakan-rakan di Semenanjung Malaysia. Sebab Semenanjung Malaysia, Umno sudah kalah..BN sudah hampir kalah..hanya mempunyai kerusi 86. 
 
"Tetapi kalau bukan kerana Sabah dan Sarawak yang menyumbang 54 kerusi, sebenarnya Umno dan BN sudah 'habis' tahun 2008.
 
"Apa pun berlaku, apa pun mereka (BN) buat, apa pun wayang yang mereka buat di Sabah, wayang tak laku lagi. Wayang tak orang nak tengok lagi. Orang nak tengok perubahan yang akan berlaku dalam PRU ke 13 ini," tegas bekas Timbalan Menteri Kabinet itu.
 
Dalam pertempuran Jumaat lepas 12 orang daripada kumpulan penceroboh itu terbunuh manakala dua anggota komando VAT 69 terkorban dan tiga lagi cedera.
 
Di Semporna, enam anggota polis gugur sebagai wira negara setelah diserang hendap sekumpulan bersenjata manakala tujuh anggota kumpulan itu terbunuh Sabtu lepas.


Ps: Sejak jadi a.k.a KATAK ni, Lajim bukan sahaja menjilat ludah yang pernah diluahkan malahan kahak berlendir yang diludahka  dihirupnya sekali!!! Orang jijik seperti ini bukan boleh dihormati langsung. Apa yang dikejarnya hanya kedudukan sekrang kekal abadi. Berkehendak apa sahaja yang diingininya tetap dikuasainya!!!!

Lagi sialnya si Lajim ini... dia sanggup menipu hanya kerana berkehendak pangkat.!!!! Lajim tidak sedetikpun memperlihatkan rasa kagumnya kesanggupan pejuang mempertahankan keamanan negara. Menjadikan pengorbanan pejuang itu sebagai lakonan yang hanya dilihat seketika dan dihina kemudiannya! Ya Allah!... macam inikah pemimpin yang diangkat ??????

Sumber: minda-hijrah blog

JOM TOLAK PAKATAN PEMBANGKANG
INI KALILAH!!!! BN TATAP MANANG

Comments

Popular Posts