Followers

PEMBANGUNAN APKIKASI ISLAM ANTARA 7 MOU DIMETERAI DI WIEF


LONDON:  Sebanyak tujuh memorandum persefahaman dan perjanjian dianggarkan bernilai RM2.26 bilion dimeterai di hari kedua Forum Ekonomi Islam Dunia ke-9 (WIEF),  London.


MoU terdiri daripada usaha sama, perjanjian pembelian pemajakan serta pembuatan dengan syarikat antarabangsa.


Pemeteraian MoU disaksikan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.


Antaranya BAE Systems akan bekerjasama dengan NanoMalaysia  dan ISIS Innovation Ltd untuk meninjau kemungkinan menubuhkan pusat prototaip teknologi dan pembangunan di Malaysia.


Perjanjian bernilai RM65 juta itu, akan menyaksikan pihak terbabit bekerjasama mewujudkan rangka kerja untuk pusat berkenaan.


Sementara Clixster Mobile, Angkatan Koperasi Kebangsaan Malaysia dan Hi-P International akan bekerjasama membangun, mengeluar dan memasarkan telefon pintar android dengan kandungan dan aplikasi Islam bagi memenuhi keperluan negara dan komuniti islam. - Astro Awani

1 comment:

  1. Ini apa yang Azeez kata bila Astro Awani interview ;

    "Susu pekat tersebut adalah untuk kegunaan jentera pilihan raya kecil yang berkampung di Rumah Baling. Saya tidak tahu bagaimana ia boleh terlepas." jelas Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim ketika dihubungi Astro AWANI.

    Susu pekat tersebut dikesan telah pun luput tarikhnya pada 26 Oktober yang lalu dan ianya dikatanya mengejutkan penerima berkenaan. Tambah Azeez lagi,

    "Sekiranya susu pekat tersebut telah pun luput tarikh, buangkan saja. Ia bukannya untuk dijual. Lagipun secara teknikal barangan dalam tin walaupun telah luput tarikh ia masih boleh digunakan dalam tempoh dua minggu lagi."


    Punya nak menegakkan benang yang basah Azeez bagi macam-macam alasan . Tak sakit hati ke ? Dia siap kata kalau susu tamat tempoh buang saja , soal nya pasal buang atau tidak , ni buat apa lu nak aniaya orang-orang kampung dengan tak periksa lebih dahulu tarikh luput ? Nak glamour pun berpada-pada lah ... nak tunjuk lu warak , bantu orang-orang miskin , dan macam-macam propa la, lu ingat orang tak tau ka dengna lakonan. Sudah-sudah lah Azeez , ramai yang sebenarnya makin meluat bila lu dapat jadi Pengerusi Tabung Haji tu ... lu jilat PM kuat, bukan orang tak tau..

    http://no2azeezrahim.blogspot.com/2013/10/azeez-rahim-walaupun-telah-luput-tarikh.html

    ReplyDelete