Followers

RAJA KATAK EMPUNYA CERITA


Isytihar tubuhkan PPPS atau Pertubuhan Pakatan Perubahan sabah. Konon nak tunjukkan pada rakyat Sabah. Dia seorang yang berdiri atas platform Sabahan for Sabah. Tapi peliknya.. sehingga kini.. bayangan logo atau lambang PPPS belum ditunjukkan pun bagaimana bentuknya.

Melalui kawasan rumahnya di Kg Kebatu Beaufort. Hanya kelihatan kibaran bendera PKR dan board Janang Gayuh nya sahaja. Pelikkan. Sebuah Pertubuhan yang tiada tanda. Lagi pelik.. lambang yang sering kali dibawa adalah lambang PKR.

Takkan semasa membuat permohonan ROS. Borang dihantar sepatutnya bukan sahaja perlembagaan pertubuhan berkenaan diperlukan. Malahan logo sekali perlu dikepilkan. Takkan ROS... beri kelonggaran tentang ini? Atau... PPPS hanyalah topeng PKR untuk bertapak di Sabah melalui Lazim dan Bumburing?

Pagi tadi.. lebih 30 orang pengikut Raja Katak ini berarak dari kedai ke kedai sehingga menghalang kelancaran kenderaan lalu lalang. Tiada logo PPPS tetapi PKR. Warna bajupun sah2 baju PKR. Nak wish chinese new year. Pekan Beaufort sebelum jambatan sememangnya peniaganya mijoriti cina yang menyambut perayaan berkenaan.

Bergerak dalam jumlah besar macam ni... bukankah boleh menimbulkan ketidakselesaan pengguna jalan raya. Jumlah melebihi 10 orang boleh dikategorikan sebagai himpunan. Walaupun still MP takkan tak boleh pastikan aktiviti tidak mengganggu orang yang tidak berkaitan? Ingat Pekan Beaufort ni awak punya pribadikah main suka hati langgar sahaja. Asalkan sendiri rasa ok?

Tunjukkan bukti kata pu3 salah dalam mengandaikan bahawa PPPS hanyalah topeng PKR. Kelak.. semata penamaan calon, Lazim akan menjadi calon atas kerusi PKR. Alasannya bahawa PPPS belum boleh digunakan kerana still baru dan belum diluluskan penubuhannya!

Yong Teck Lee. Wa mau tanya sama lu. Itu bumburing dan Lazim. Berani tolakkan PAS DAP dan PKR? Wa tengok dorang cakap saja konon mau perjuangkan Sabahan for Sabah tapi pakai juga itu lambang parti dari semenanjung.!

#1MalaysiaTolakFITNAH
#BNBah
#JanjiDitepati
#PASHANYAPARTIPOLITIK
#PRKakiPenipu

No comments:

Post a Comment