Followers

JANJI DITABURI


Awal pagi lagi pu3 dah disajikan cerita tulisan marah dan kecewa apabila janji yang banyak sangat ditabur tetapi tunainya tak ada. Sebelum ini, pu3 baca MB PKR Selangor buat kenyataan bahawa manifesto 2008 bukanlah berbentuk JANJI . Dengan ayat yang mudah difahami... JANJI MANIS SEPAH DIBUANG APABILA DAPAT MADUNYA!!!!

Baca lagi....

PAKATAN TOLAK HUDUD DAN TUNTUTAN ROYALTI, GAGAL JADI MANIFESTO PRU13

Keputusan melulu didalam menentukan Manifesto terbukti sehinggakan Niz Aziz bermuka suram apabila Hudud dan Tuntutan Royalti 'R' ditolak sekeras-kerasnya sehingga lansung tidak tercatit didalam manifesto,persoalannya:-

1.Siapakah yang membuat Manifesto ini?

2.Tidakkah PAS terutamanya Hadi Awang dan Nik Aziz lansung tidak perasan berkenaan dengan Tuntutan Royalti dan Hukum Hudud itu agenda utama PAS yang dilaungkan saban hari dari tahun 2008

3.Adakah tiada sepakatan diantara DAP,PKR dan PAS?

4.Benarkah PAS hanya boneka mainan DAP dan PKR?

5.Adakah Dalang yang membuat Manifesto ini cerdik pandai atau 'think thank' DAP?

6.Adakah Nik Aziz dan Hadi Awang gagal menyuarakan dan memerlukan Pemimpin yang bertenaga (Orang muda) mentadbir PAS

Sama-sama fikir Tolak pakatan sebab sudah bercelaru. Lansung tidak sepakat dan Pendirian yang tidak kukuh setiap kenyataan dan laungan terutamanya royalti 'R' Kelantan dan Terengganu
Sumber: hak malaysia blog

Sekarang, pakatan pembangkang berhabis-habisan menaburkan kata manis untuk sekali lagi ssmpena PRU 13 di sabah. Macam-macam ayat cuba mencairkan hati rakyat Sabah sehingga tidak ingat bahawa yang berjanji itu pun pernah suatu ketika dah dibuktikan amanah diberi disalahgunakan!!!!

resolusi atau manifestasi pakatan pembangkang yang nak PANCING undi TIDAK sekali-kali mengambil kira impak negara apabila dikira keseluruhannya amasa akan datang.

Konon nak TURUNKAN HARGA KERETA. - Tak turun harga kereta pun mana-mana kawasan semua merungut menerima tekanan kesesakan jalan raya. Itu petanda kenderaan dah banyak bebenor dimiliki! 5 tahun yang lalu, kota Kinabalu ketiak hari bekerja.. senang sahaja nak menjejak tempat letak kereta. Kini... hari bekerjakah, tak bekerjakah... musim perayaan jangan cakap semakin lengang. Parking double pun ada! Kerana ketepuan kereta di sana. Pu3 tak boleh bayangkan jika pakatan pembohong memerintah.. agaknya semakin banyaklah kerja tukang tarik kereta yang kemalangan. Ambulan semakin perlu ditambah serta kereta AhTaw menarik kenderaan ke bengkel.! Apa taknya.... pemilik keeeta yang sepatutnya belum layak memiliki kenderaan dah boleh belu.. bayaran ansuran tak dikira boleh lepas lagiker tak. Ambulan diperlukan banyak sebab mana kemalangan, sakit jantungnya.. darah tingginya kena serangan angin akhmarnya.. disebabkan tekanan kesesakan jalan raya dan pembayaran tak lepas bulanan! Lain lagi kes kemalangan.

Kononnya nak HAPUSKAN PTPTN? Konon nak bagi pendidikan percuma. Nak tarik perhatian emak bapa serta pengundi mudalah tu kononya. - pu3 nak tanya gak.. mana nak dapat sumber kewangan nak cover kos pengajian? Bukan takat nak cover pengajian per-head pelajar. Nak tanggung pengurusan IPT lagi. Takkan mereka bekerja free ? Kos pembayaran penggunaa  air dan elektrik nak bagi percuma jugakah? Nak kerajaan tanggung? Duit cop dari mana? Pu3 bukan pakar ekonomi, tapi akan tanya. Berapa jumlah kerajaan kena tanggung by individu untuk rakyat sepanjang tempoh pengajian? Berapa kos perlu ditanggung untuk pengurusan IPT? Dah pandai sangat.. bagi pu3 bukti pengiraan yang boleh meyakinkan pu3, kewangan negara still stabil jika diperintah oleh king of drama.

kononnya nak BANTU IBU TUNGGAL?  Kes Selangor belum selesai nak tambah pula hutang pada ibu tunggal di Sabah? Tak payah nak nak

Ni sound direct ler. Tak payah nak menambah dosa tu! Neraka PAS bolehlah korang dapat untuk di dunia. NERAKA dari Allah swy tak makan bodek dek korang!

JOM TOLAK PAKATAN PEMBANGKANG
INI KALIKAH!!!! BN TATAP MANANG


#1MalaysiaTolakFITNAH
#BNBah
#JanjiDitepati
#PASHANYAPARTIPOLITIK
#PRKakiPenipu

No comments:

Post a Comment