TERIMA KASIH: BAGAIMANA IKHLAS?

TERIMA KASIH.. Wlu pu3 tak layak menerima BR1M. Sebb pu3 dgn keluarga. Dan keluarga putuskan tak akan memohon BR1M. Walau kerajaan BN memberi bantuan untuk rakyat dan semua yang layak berhak menerimanya. Keluarga pu3 putuskan, tidak memohon. Biarlah mereka yang benar-benar layak menerimanya. Setia kita pada kerajaan BN bukan rm500 sebagai balasannya. Banyak perkara dah kita terima lebih dari nilai itu sebelum ini.
cerita dalm group BBm hari ini 23hb Januari 2012

sambungan cerita dalam group sejak semalam lagi
Pasal yakin terhadap kerajaan BN ini, pu3 sangat yakin dengan keluarga pu3. Cuma pu3 tak pasti, adakah perasaan itu sama seperti keluarga yang lain. Hanya diri mereka sahaja yang boleh menjawabnya. Cuma apa yang pu3 ingin kongsikan yang ini. Dah tengokkan komen "kawan" membuat pu3 berfikir bahawa keraguan harus ada. Itu baru cerita seorang pemandu teksi yang kononnya ahli MIC. How about yang lain?

Tetap setia pada kerajaan. ertinta pemandu itu rasa dia still survive wlu jenis kerajaan mana. Agaknyalah
Ok pu3 tak letak ia komen serius. Mungkin cerita kumpulan syok sendiri sahaja rasanya. Yalah. Memang group tupun paling aktif mereka yang SANGAT menyintai ANWAR. So anything cerita SS mereka sahaja. Nak kata bohong.. Tak boleh tolak, nak kata BENAR pun tak boleh elak. Rambut dah pelbagai warna apa lagi hati seseorang.

Baca komen tu, pu3 teringat juga perbualan rakan pu3 3 hari lepas dengan pemandu teksi dalam perjalanan ke LCCT. Dia. Tak kata dia penyokong mana, tapi dia mengakui dia sangat sukakan YAB DS Najib kerana caranya. Bukan sahaja berjuang berikan kebaikan rakyat. Malahan langsung tidak mengganggu kaum cina mahupun India. Dia berterima kasih kerana menerima permit teksi persendirian dan berjaya membeli teksi baru. Dia kata, kalau bukan kerajaan BN sekarang, mungkin dia tak berjaya memiliki teksi baru.

Pemandu itu tak tahupun status pu3 mahupun rakan pu3. Kami sememangnya sengaja tak mendedahkan identiti kami sepanjang 3 hari 2 malam pada mana2 pemandu teksi yang kami tumpangi... 6 buah teksi. Cina ada, india ada dan melayupun ada. Kami sengaja tak membuka cerita. Mereka yang memulakan cerita mereka.

Berbeza 3 bulan lepas semasa pu3 bersama rakan pu3 selepas raya aidil fitri. 3 buah teksi dalam masa sehari, India. Maaflah kena jelaskan. Sabarlah, sepanjang perjalanan, telinga kami dipenuhi makian pemandu itu kepada kerajaan BN. Hanya kerana pendaftaran semula pemandu teksi. Seperti biasa pu3 hanya memberi galakan dia bercerita tanpa memberi sebarang komen status kami.
So boleh beza tak cerita pu3 denga gambar pu3 sertakan ini. Adakah pu3 belum bertemu pemandu teksi spesis yang "dia" ceritakan atau.. Saja dia buat cerita nak sedapkan hatinya. hanya antara dia dan Allah mengetahuinya. :)

BR1M hak rakyat, tak kira pegangan politik. Benar. itulah hakikat. Tak perlulah ulas banyak, muka tak tahu malu siap cium tangan menerima bantun belakang bukan main kutuk. Nampak sangat tamaknya nk lebih lagi. Asyik makian dalam FB isu rm250j NFC. Agaknya pu3 nak syorkan pada dtk sharizat, bukan setakat rafizi dan MP ampang nak disama 100juta. Sesiapa melalut dalam twitter dan FB. Meroyan dalm blog kutuk habis perlu dihantar sekali surat saman. PADAN muka!

Nasihat pu3 korang rasa kerajaan PR yang korang idamkan tu dapatker nak bantu korang, baru 3 kerajaan PR pun tak mampu tadbir terbaik. Makin kronik pengurusan adalah. Yang melalui keadaan ini, kalau korang bahagia dengan situasi tekanan sekrang, undilah PR lagi so korang dapat lanjutkan tekanan itu. Ingatlah, marahkan nyamuk, jangan kelambu dibakar. Tak perlu ualngi perisiwa mac 2008 itu. Nak mengajar bukan car itu. Ikut hati mati, ikut rasa binasa. Fikirkan...

Comments