BEBAS? KENAPA KENAKAN SEKATAN? MANA KEADILANNYA?

Ceh! Kata menjaga hak rakyat untuk kebebasan rakyat dari belenggu fikiran. Ini kenapa boleh berlaku penurunan banner roadtour dtk dr hassan Ali pula?

Kenyataan Media

Sekretariat Mobilisasi Umat (SMU) mengencam tindakan ahli majlis Majlis Perbandaran Kajang (MPkj) yang telah menurunkan 10 banner Roadshow Datuk Dr Hasan Ali pagi ini.

Roadshow itu dijangka akan diadakan pada 31 Jan 2012, Selasa, 9 mlm di Balai Pahlawan, Padang Sekysen 2 Bandar Baru Bangi kini sedang disabotaj oleh regim Exco MB Khalid Ibrahim.

Hak kebebasan rakyat untuk bersuara telah disekat oleh MB. Sekatan ini dibuat berpilih-pilih. Kalau iklan banner pakatan, walaupun tiada lesen tidak akan mereka turunkan tetapi kalau banner milik gerakan rakyat seperti Roadshows anjuran bersama SMU, mereka telah turunkan.

Dimanakah keadilan untuk Rakyat Selangor yang ingin bebas dari fahaman politik extreme kepartian? SMU melihat lonjakan kebangkitan Islam, Melayu dan Raja-raja (IMR) yang dibawa oleh Datuk Dr Hasan Ali kini semakin mengancam masadepan politik seks bebas yang diperjuangkan pakatan selangor sekarang.

Kami menuntut agar kesemua banner rakyat yang bernilai rm1500 itu dipulangkan kepada kami sebagai penganjur bersama Roadshow tersebut.

IMR penyelamat rakyat.


Norman Toha
Pengerusi
Sekretariat Mobilisasi Umat
0163952602

27 Jan 2012

P/s: keadilan konon. Adillah kot untuk PKR tetapi ia jadi tidak adil pada menentang mereka! Ceh!

Comments

  1. ko tak layak bercakap utk rakyat NORMAN TOHA.

    KO PEMBELOT DUIT RAKYAT AKU ADA SURAT LAWYER YG TAKNAK BELA KAU

    ReplyDelete

Post a Comment