FREE ANWAR NOT MEAN PR WIN! Realiti bukan ilusi

Kecewa? Mulanya bohong pu3 kata tak kecewa. Tapi bila difikir secara logik akal.. Ia bukan sesuatu kekalahanpun, tetapi kemenangan menghadapi tuduhan fitnah kononnya kerajaan BN salahggunakuasa mengawal badan kehakiman malaysia. Dengan keputusan pagi ini dan sebelumnya DS khir toyo, membuktikan tiada sekatan diamalkan dalam kehakiman.
Anwar mangsa? itulah yang dikatakan azmin ali melalui twitternya

Pu3 bersetuju dengan pandangan saudara feriz omar tentang keputusan bebas Anwar. Ianya bukan suatu kemenangan pihak mereka(pakatan) tetapi sememangnya suatu kebenaran terserlah bahawa kerajaan Barisan nasional tidak mengikat badan kehakiman.

"KESAN - ANWAR DIBEBASKAN : Kasihan Saiful; Tiada Tangan Ghaib Dalam Institusi Perundangan; BN-UMNO Sebenarnya Menang Besar ! IMPLICATIONS - ANWAR IS FREE : Pity Saiful; No Invisible Hand in Malaysian Judiciary System; It's actually a Big Win for BN-UMNO ! T:@FerizOmar FB: Feriz Omar"

Pu3 tersengih lebar membaca kenyataan azmin ali melalui laman sosial twitter, hello! Seharusnya berterima kasih atas pembuktian pertuduhan selama ini adalah fitnah. Dah terlupakah bahawa koranglah menyalak menuduh kehakiman korup! 75 kali tangguh kerana Anwar asyik memfailkan minta ditukar hakim kerana hakim korup, pro BN? Agaknya terlupalah tu.

Konspirasi? Konspirasi apa, saiful bukan staf barisan nasional. Dia tidakpun dibela oleh barisan nasional. Memang diakui penyakong saiful dari kalangan orang2 pejuang BN. Dan juga individu bebas. Ini masih kata konspirasi? Jelasnya perlakuan LIWAT itu terjadi. Tiadapun kenyataan dari Anwar menafikan hujah yang dibuat oleh peguambelanya karpal singh dalam hal ini. Saiful memperjuangkan hak dirinya. Tidak mewakili serangan Barisan nasional langsung.
keadilan apa? siapa yang mereka perjuangkan selama ini?

Maaflah azmin ali, kemenangan anwar? Pembebasan Anwar bukan kemenangan untuknya kerana tidak bersalah. Tiada tercatat atau pengumumanpun dari hakim bahawa Anwar tidak bersalah. Freedom? Kebebasan yang bagaimana ya? Pu3 nak cabar azmin ali nyatakan berapa ramai yg disekat selama ini dalm perbicaraan ? Hak? Jangan gunakan istilah freedom hanya kerana bebasnya Anwar hari ini.

Anwar bebas bukan kerana tidak bersalah. Bukan kerana menang dari tuduhan fitnah. Bukan kerana barisan nasional korup. Jelas.

Pu3 mengharapkan rakan-rakan renungkan peristiwa hari ini. Bahawa kebebasan anwar bukan petanda pakatan menang. Kerana ketelusan kerajaan BN. Tidak sekali2 salahguna kuasa.

"Bukalah mata minda. Usah buta dalam terang, usah pekak dalam nyaring"

Comments

  1. link my blog br...tq

    http://antirepublik.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment