PENGHIBUR SALAH MASA

Bukan rekaan tetapi kenyataan. Teori mana yang depa ambil tak taulah. Memang benar, saat berduka, hiburan, pujukan adalah yang baik untuk menenangkan perasaan. Tetapi lawak dibuat saat yang tidak tepat, orang pandangpun naik meluat.

Tenung elok-elok gambar di atas. Siapa dia? Pihak mana. Untuk siapa.? Sebentar ya bapak2 n ibu2. Pu3 akan ceritakannya. Sekarang tenung sekali lagi gambar ini baik-baik.

Dah taukan siapa dalam gambar tu. Ia adalah BADUT . Wataknya membuat lawak dan gelagat lucu unutk menghiburkan. Lazimnya pelakon ini diguna pakai untuk menggembirakan kanak-kanak dalam sesuatu majlis. Boleh membentuk pelbagai hiasan lagi menggunakan belon.

Gambar ini diambil di penempatan banjir di Ampang. Sesuai tak? Pelawak ini tampil? Saat orang tengah stress habis dengan kerugian harta benda. Apa yang mereka inginkan adalah bantuan. Menurut sumber. Ketika ini, pakatan gagal menyediakan bantuan makanan yang mencukupi.(Nasiblah ada puteri umno yang tak sekejam mereka. Hulur juga makanan kepada mreka tanpa pedulikan mereka penyokong pakatan)

Ini je bantuan mereka hulur. Pelawak? Patutlah anwar bersama pasukannya suka bebenor nak bergurau senda dalam mengatakan sesuatu. Berhujah ikut mulut je. Janji semua boleh. Ni negeri pemerintahan PKR ni, tak mampu nak jaga.

Comments