MERAPU SEBAB NAK AKTIF SEMULA?

Semasa dia buat kenyataan, pu3 dah agak Atok ni sengaja buat gimik hint nak dipandang. Yeler.. Nak sepenggal tak berpeluang berdiri atas stand bercakap unutk dipandang. Suatu ketika flashlight selalu lip lap menghala wajahnya. Nama lagi mantan kan.

Pu3 tak kisah keinginan Atok ni nak kembali dalam dunia politik. Tetapi tampillah dengan kebijaksanaan. Bukan melalut nampak sangat mental unstabil.

Maaflah. Pernah berbicara face to face suatu ketika dulu. Gaya dan cara dah memberi peluang mengenali sedikit sebanyak pembawaan mantan menteri penerangan ini. Pendesak nak kita je dengar kata-kata dia atas platform , orang muda kena dengar kata-kata orang tua.

Atok, mesti atok akan ingat seorang dianggap usia anak, enggan menerima pandangan mendesak unutk menerima cadangan atokkan. 2009. Seorang yang diminta menunggu kumpulan petugas lain datang melapor diri untuk perkembangan tugas. dihidangkan sajian coklat buatan tangan bersama buah-buahan. Apabila petugas membuat laporan, berbentuk bodekan dan ampu, budak itulah menghentikan lapiran mengampu dengan mencadangkan agar memikirkan kaedah untuk 'tarikan' keran yang hadir ketika itu semua penyokong tegar . Masih ingatkah atok? Si degil inilah dia atok. Pu3 inilah yang atok minta memahami dan menerima cadangan itu.

Kalau atok just nak membuat gimik murahan macam tu sebagai semboyan aktif politik. Macam lagu ezlyn. "Kau katakan hai hai. Ku katakan bye bye" tak ada kualiti langsung nak muncul semula dalam dunia politik. Cukupelah pak lawak, pak penghibur produk anwar ibrahim. Tak payah menambah list yang sedia ada sebagai pelipur lara.

Comments