PAS PERJUANG SYURGA? NIK AZIZ NAIK BERANG !

Nampak gayanya Si Wali Terompah ni benar - benar dah nyanyuk apabil dia tetap dengan pendirian dengan mengatakan Undi PAS masuk syurganya.

KONONnya, menurut Si Wali Terompah tu, setiap undian yang dberikan oleh rakyat kepada PAS dianggap satu perkara yang baik dan akan diberikan pahala.

KOTA BHARU - Pas tetap dengan pendiriannya meneruskan kempen menegakkan syiar Islam dengan menekankan soal syurga apabila seseorang itu melahirkan sokongan kepada parti itu semasa pilihan raya, kata Mursyidul Amnya, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Berang dengan dakwaan Ahli Parlimen Kota Belud, Datuk Abdul Rahman Dahlan, Nik Aziz berkata, pemimpin Barisan Nasional (BN) perlu mempelajari agama terdahulu sebelum mengeluarkan sebarang kenyataan.

"Tiap-tiap orang yang bercakap soal Islam dia akan sebut soal syurga dan neraka, dia (Datuk Abd Rahman) kena ingat, bercakap ini ada soal pahala dan dosa, jangan cakap sembarangan," kata beliau ketika ditemui selepas kuliah Jumaat di Dataran Ilmu pagi ini.

Beliau berkata demikian ketika mengulas kenyataan Abd Rahman ketika Wacana Sinar Harian ke-12 kelmarin, yang mendakwa Pas melakukan rasuah politik paling tinggi dengan menjanjikan syurga kepada pengundi.

Abdul Rahman berkata, pembangkang menuduh BN rasuah, namun mereka sendiri terlupa turut melakukan perkara sama pada setiap pilihan raya.

Nik Aziz berkata, Nabi Muhammad SAW sebagai contoh pemimpin yang sentiasa mengingatkan umatnya mengenai hal dosa dan pahala yang membawa manusia itu ke syurga atau neraka.

Adakah hanya PAS sahaja yang buat baik dalam Malaysia ni? Adakah sebab itu mereka akan diberikan pahala jika mengundi PAS?

Klik di sini untuk selanjutnya semut hitam ada ceritanya : http://networkedblogs.com/vOx3j

Comments