#TANDA PUTERA : SOAL TEKNIKAL PULA JADI KRITIKAN

 

Kasihan sungguh budak-budak PR ni.. bagai nak rak bos DAP nak bantah siap keluarkan larangan tayangan Tanda Putera di panggung. Konon menimbulkan provokasi....

Sekali tengok di FB.. bagai nak rak budak-budak PR dok kutuk kesilapan teknikal semasa penggambaran filem tersebut.

Apa iQ budak-budak PR hanya kerana semasa berlaku perarakan terakam sama PROTON SAGA dah dikaitkan sebagai provok dan propaganda penipuan? Atau kelihatan CCTV semasa babak orang berlari dah dijadikan kritikan sebagai penipuan? Semua tu hanya masalah teknikal.. mungkin pihak produksi terlepas pandang dalam peralatan yang sudah pasti tahun 1969 belum wujud lagi. Seharusnya kelemahan teknikal ini boleh dimaafkan kerana ia tak melibatkan perubahan jalan cerita mengikut sejarah sebenar.

Itu bukan point nak menghentam kaw-kaw konon filem Tanda Putera sebagai filem penipuan. Adakah budak-budak PR hanya dihantar menonton filem ini untuk merakam masalah teknikal semata sebagai serangan di alam maya?

Bagaimana sejarahnya? Agaknya dalam soal mengatakan jalan cerita Tanda Putera ini.. budak-budak PR sesungguhnya lemah dalam pengetahuan sejarah. So mereka tidak dapat membuat ulasan atau kritikan mengatakan jalan cerita filem Tanda Putera adalah cerita sejarah yang hanya direka-reka untuk menipu rakyat Malaysia. Patutlah mereka jadi budak PR sebab mereka mudah diperbodohkan oleh PR!

Comments

 1. Misi PR cumalah satu..nak memperbodohkan penyokong-penyokongnya walaupan daripada kalangan mereka ada yang berpelajaran tinggi.. Belajar tinggi-tinggi pun tiada gunanya kalau mudah diperbodohkan oleh PR yakni proksi zionis..

  ReplyDelete
 2. mereka tak bantah cerita tu maknanya cerita tu benarlah

  ReplyDelete
 3. Memang main DAJAL si DAPBANGKAI/PKR! Mereka ni kan PENGKHIANAT negara - jilat kaki KUDIS NANAH PAP-Barat-Israel!

  JASA amat bernilai terutamanya BAPA-BAPA KEMERDEKAAN/PEMBANGUNAN Islam/Melayu/UMNO tercinta kita, Allahyarham-Allahyarham PM Tun Abdul Razak Hussein (bapa YB PM kita) dan TPM Tun Dr. Ismail Abdul Rahman, asyik mahu diHINA dan diPIJAK mereka! Itu tujuan utama si BANGSAT PENGKHIANAT DAPBANGKAI/PKR itu!

  Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

  ReplyDelete
 4. Pencacai PR dah kering idea nak serang filem Tanda Putera. Sebab tu la soal teknikal yg dibisingnya. Kenapa tak buat ulasan kritis tentang bgmana bapa Alex cuba menghalang perusuh cina yg cuba menahan kereta yg dinaiki oleh johan. Dan apakah komen kritis pencacai apabila tiba pada scene johan pula cuba mempertahankan Alex bila org Melayu cuba menahan kereta yg dinaiki mrk.

  Isu inilah yg sepatutnya dikupas dan dibincang secara ilmiah. Bukan pasal proton saga, cctv, air-con dan smoke detector. Apa kejadahnya otak pencacai PR. Inilah perangai Red Bean Army yg suka manipulate isu kecil demi menjahanamkan imej Tanda Putera.

  ReplyDelete
 5. cite melayu paling sampah dlm sejarah..

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts