ARBAIYAH CONTOH MEREKA YANG BANGANG!

Tahniah pasukan Red Worrior @ pasukan negeri siti wan kembang. Menjuarai sekali lagi piala malaysia. Tahniah juga pasukan ATM yang membuka mata semua orang, bukan sahaja menjaga keselamatan negara malahan merapatkan diri pada kegemaran mijoriti rakyat Malaysia.

tahniahlah. Usaha baik mestilah diakhiri hasil yang baik juga . Tapi dalam saat sambutan begitu. Ini artikel kedua yang ada kaitan individu dan bola sepak perlawanan akhir. Semalam pu3 kongsikan tweet mamat bangang . Dan pagi ini, pu3 nak kongsikan artikel hasil pandangan sahabat gosip rakyat. Arbaiyah buat perangai kepoh bodoh lagi!

Sila baca ya:

JANGAN JADI MACAM @abby_abadi112 !!

Musim bola sepak di Malaysia telah pun berlabuh dengan jayanya malam tadi dengan kemenangan Piala Malaysia dimenangi oleh Kelantan. Apa pun GR ucapkan tahniah kepada pasukan ATM dan Kelantan kerana mempamerkan mutu permainan yang sangat baik. Kira berbaloi laaa beli tiket tengok bola kat stadium kan. Hi hi hi....

Dalam keseronokan rakyat Malaysia menonton perlawanan Final Piala Malaysia malam ini, GR sempat melihat Twitter ramai rakyat Malaysia memberikan komen yang baik dalam perlawanan malam tadi. Tapi ada sekor perempuan yang ntah apa yang boleh kita kategorikan dalam golongan apa pun tak tau lah. Pada GR senang saja, Abby Abadi ni meroyan tak tentu pasal sebab dia tengah period kot..!!


Lihat saja komen yang sempat GR print screen kan di atas, komen beliau tentang perlawanan bola sepak sebentar tadi. Kenapa suka bola sepak mesti dipolitikkan?? Dalam apa saja perlawanan sukan dan sebagainya pasti ada yang menang dan kalah. Statement yang PALING BODOH yang pernah GR lihat dari seorang artis yang dah tak laku ni..

Jika kita lihat dalam apa saja yang dibuat, mesti si artis tua tak sedar diri ni akan menunjukkan beliau seolah-olah 'pakar' dalam semua bidang. Inilah Ostajah Celop yang sememangnya layak dikategorikan untuk beliau. Bila dah buat salah tak nak mengaku...statement yang keluar di Twitter beliau telah pun didelete tapi inilah dalam peribahasa menyebut...sepandai tupai melompat, kantoi jugak. Amacam..??

Pembaca lihat satu lagi #Tweet artis tua ni di atas... Bola pun dipolitikkan?? Siapa yang memulakan ayat BODOH yer?? Wahai Cik Abby Abadi, lain kali jangan terlampau banyak sangat masuk benda tak elok dalam otak tu. Semua perkara yang diajar oleh Ostad-ostad PAS dan juga pakatan pembangkang fikir dulu. Jangan semua benda nak dipolitikkan. Macam mana kalau punca penceraian Abby Abadi sebenarnya disebabkan Abby Abadi mempunyai hubungan sulit dengan Ostad PAS yang dihebohkan sebelum ini. Sebab tu Abby Abadi boleh jadi Ostajah Celop.

Apa pun pada peminat bola sepak tanahair sudah semesti tahu sejarah bola sepak Kelantan yang semakin baik. Ini adalah disebabkan usaha Tan Sri Annuar Musa selaku Penaung Bola Sepak Kelantan. Pelbagai perubahan yang dibuat oleh beliau harus Cik Abby tau yer. Nak harapkan Kerajaan PAS Kelantan jawabnya semua player akan jadi tukun la. Stadium yang kata nak buat pun hanya indah khabar dari berita. Pada Cik Abby seharusnya berterima kasih pada Tan Sri Annuar Musa bukan Pok Nik yer..!!!

Pembaca yang budiman fikirkanlah....tidak semua perkara kita harus politikkannya. Kita mempunyai akal fikiran yang dianugerahkan oleh Allah S.W.T kepada kita. Seharusnya kita bersyukur dengan nikmat yang diberikan kepada kita. Bukan seperti Cik Abby kita nie yang tak faham erti kenikmatan. Dalam tweet dan instagram punyalah banyak posting tentang ilmu agama tapi kalau setakat posting tapi tak faham dan amalkan pun TAK ADA GUNANYA!! Renung-renungkanlah....

Sumber: gosip rakyat blog

Ps: memang dalam seminggu 2 ni, pu3 sibuk hal lain. So tak ikuti sangat si arbaiyah perasan always she is BENAR. Memang ada terpandang sesekali bunyinya mencanang soal mamali. Tapi nanti pu3 akan ulas selepas siap kerja pu3. Perkara tu bukan nak meroyan suka macam arbaiyah. Ianya adalah sejarah fakta dalam sejarah. Kena tahu betul-betul. Apa tah lagi peristiwa tu , pu3 memang masih kecil sangat. Wlu rasanya pernah teringat cerita tu... Dah abah pu3 anggota PDRM bertugas. Memang mereka dapat maklumat serba sedikit walau tak akan cerita detail.( Tu akan pu3 coret kemudian)

Arbaiyah memang tengah kejutan budaya. So pu3 faham bebenor orang jenis macam ni. Teruja bukan main. Pu3 masa mula2 masuk sekolah menengah agama berasrama. Fulamak.. Sebiji macam teruja dia nilah. Tapi masa tu baru naik remaja. Asuhan dan bimbingan ustaz dan ustazah, teruja dan kejutan budaya tu dah beratur arah lebih matang. Peliknya artis tak laku dah meniti usi tua ni, kejutan budayanya mengalahkan remaja perempuan mengenal dunia perasaan. Sah dia ni sangat tak matang! Macam inilah boleh dibanggakan PAS. Ala.. PAS nak jadikan dia iklan pelaris saja. Pisang goreng panas kan, panasnya tak akan kekal juga kelak


#BNBah
#BNBagus
#JanjiDitepati

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments