ANWAR TERUS BUNTU, HADI MAHU CALON LAIN, BUKAN WAN AZIZAH??????

Ini kira tahap meroyan mencecah kritikal.. tatkala Khalid kekal menerima mandat kekal dengan jawatannya. Anwar terus berjuang demi mencapai impiannya 'membonekakan' isterinya.

Memandangkan sejak timbul isu hendak menyingkir Khalid, presiden PAS bertegas menyokong Khalid sebagai menteri Besar walau ada kronis Anwari dalam PAS berteriak konon itu adalah kenyataan pribadi bukan PAS, menunjukkan bahawa betapa mereka tidak pernah menganggap Presiden PAS adalah ketua mereka. (Terlupa, Hadi kekal menjadi Presiden kerana dipilih oleh ahli akar umbi PAS)

Semalam, LADY dapat info bahawa Anwar telah menemui presiden PAS bagi tujuan memujuk.. agar isteri setianya berjaya menjadi boneka. Malangnya , menurut maklumat ini pula yang berlaku. Sila baca di sini :

Irwan Muhammad Zain, Astro Awani | Kemas kini: Ogos 12, 2014 (Diterbitkan pada: Ogos 12, 2014 8:21 MYT)

KUALA LUMPUR:  Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim terus buntu dalam mencari penyelesaian isu pertukaran Menteri Besar Selangor apabila Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang tetap menolak calon yang dikemukakan oleh PKR.

Sumber dalaman PKR Terengganu memberitahu Astro AWANI, dalam pertemuan bersama Anwar dan Hadi di sebuah hotel di Marang petang semalam, Presiden PAS itu bertegas menolak pencalonan Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai Menteri Besar Selangor yang baharu.

Hadi, yang sebelum ini dilaporkan bertegas mahukan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim kekal sebagai Menteri Besar Selangor, mahu PKR menamakan calon lain selain Wan Azizah.

Antara nama yang disebut-sebut menjadi pilihan PAS ialah Timbalan Presiden PKR, Mohamed Azmin Ali yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bukit Antarabangsa.

Sementara itu, Anwar enggan mengulas lanjut hasil pertemuannya dengan Abdul Hadi dan menganggap ia hanya pertemuan biasa.

"Perjumpaan biasa...kita baru dalam proses perbincangan...bincang banyak isu...hasilnya macam biasa," kata Anwar ketika ditemui di Lapangan Terbang Sultan Mahmud, Kuala Terengganu, malam tadi.

Bagaimanapun usaha untuk mendapatkan komen Abdul Hadi masih gagal berikutan Presiden PAS itu turut mengelak bertemu dengan wartawan.

Abdul Khalid yang enggan meletak jawatan sebagai Menteri Besar Selangor, dipecat daripada PKR pada 10 Ogos lalu atas dakwaan mengingkari arahan parti.

Bagaimanapun pada 11 Ogos, Sultan Selangor memberi perkenan agar Abdul Khalid mengekalkan tugas sebagai Menteri Besar Selangor.

Abdul Khalid dalam satu kenyataan menjelaskan, sehingga ada perkembangan baharu, beliau kekal sebagai Menteri Besar Selangor dan akan menjalankan tugas seperti biasa.

Sementara itu pada petang 11 Ogos, satu kenyataan bersama Setiausaha Agung KEADILAN, Datuk Saifuddin Nasution Ismail dan Pengerusi DAP Selangor, Tony Pua mencabar Abdul Khalid membuktikan sokongan majoriti DUN seperti yang dimaklumkan kepada Sultan Selangor pada pagi Isnin.- Astro Awani

Menurut sumber rakan blogger pula. Antara perincian pertemuan Anwar dengan Hadi malam semalam adalah :

Point-point perbincangan perjumpaan tertutup Datuk Seri Anwar Ibrahim bersama Datuk Seri Hj Hadi Awang semalam :-

# Selain menjelaskan tindakan memecat dan butir perjumpaan TSKI dgn Tuanku Sultan, DSAI merayu sokongan DS Hj Hadi Awang dlm isu pemecatan TSKI sbg MB.

# Tetapi Presiden PAS itu tetap dgn pendiriannya utk kekalkan TSKI sbg MB Sgor spertimana diumum oleh Majlis Syura Ulamak parti itu.

# Tuanku Sultan tidak mahu DUN dibubar dan mahu TSKI meneruskan tugasnya sbg MB Sgor.

# Kerajaan Perpaduan bakal terlaksana jika Tuanku Sultan arah diadakan Sidang DUN dalam tempoh terdekat. - sumber rakan blogger

Ps: betullah kata orang. Hal nak membonekakan bini tak adabtangguh-tangguh lagi dah..tetapi hal kes salah liwat asyik nak tangguh memanjang!!!!!

Comments

Popular Posts