TAKUT BANYAK BOCORKER?

Agak pelik dan terkejut pu3 semalam apabila membaca berita tentang Anwar menarik balik urusan nak menyaman Khairy Jamaludin ni. Betul kata penulis agenda daily semalam. Tak ada ribut tetiba ia sudah terjadi.

Baca dulu di bawah ni....
Angin tidak, guruh tidak, tiba-tiba pagi ini ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim tarik balik saman malu RM100juta yang difailkan beliau terhadap Ketua Pemuda UMNO Khairy Jamaluddin pada September 2007.

Kes yang banyak kali tertangguh tersebut sepatutnya mula dibicarakan hari ini dengan Ahli Parlimen Pasir Mas Datuk Ibrahim Ali dan Senator Ezam Mohamad Nor akan dipanggil menjadi saksi bagi pihak Khairy.

Namun Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur diberitahu pagi ini bahawa Anwar ingin menarik balik saman malu tersebut tanpa kos.

Khairy yang dihubungi Agendadaily mengesahkan perkara tersebut dan mengatakan bahawa tiada permohonan maaf yang dibuat oleh pihaknya.

"(Anwar) Minta saya kata saya tidak cakap apa yang dilaporkan dalam
Dalam berita"katanya
Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur semalam diberitahu reputasi Anwar tidak terjejas ekoran kenyataan Khairy dalam satu ceramah politik di Kuala Kangsar, Perak enam tahun lepas.

Peguam Datuk Seri Muhammad Shafee Abdullah berkata reputasi Anwar sudah pun terjejas ekoran pertuduhan salah guna kuasa dan liwat yang dihadapinya di mahkamah sebelum ini.

Sehubungan itu, Muhammad Shafee yang mewakili Khairy berkata pihaknya akan bergantung kepada semua kes berkenaan dalam tindakan saman fitnah RM100 juta yang difail Anwar terhadap Khairy pada 7 September 2007.

Muhammad Shafee berkata demikian ketika menjawab pertanyaan Hakim Mahkamah Tinggi Datuk Su Geok Yiam sama ada kes itu relevan dalam perbicaraan saman fitnah Anwar terhadap Khairy.

Anwar mendakwa Khairy, yang ketika itu Timbalan Ketua Pemuda Umno, mengeluarkan kenyataan fitnah terhadapnya dalam satu majlis politik di Kuala Kangsar pada Ogos 2007, yang kemudian disiarkan media cetak dan elektronik pada 3 Ogos tahun sama.

Sementara itu, ketika menjawab soalan Muhammad Shafee pada prosiding Selasa, Anwar berkata kenyataan tersebut secara tersirat menggambarkan beliau sebagai tidak pernah memperjuang kepentingan politik bangsa Melayu di negara ini.

Sumber: agendadaily dot com

Mengikut andaian pu3 (bak kata mat sabu #KL112) bukan tak ada ribut... tapi kan PRU 13 menunggu saat je. Kalau diteruskan perbicaraan. Anwwar kena ready banyak perisai konkrit menyembunyikan kesnya yang mungkin akan terbocor dan terkorek. Ini kungkin akan menyebabkannya semakin jauh terjunam dalam liang lahad dunia politik!

Lagipun.. tindakan main CABUT dan LARI ni sudah sinonim dengan Anwar Ibrahim. Kan itu kemahiran yang WAJIB dikuasai oleh KING OF DRAMA kalau nak survival!!!!!!

Ps: orang macam nipun nak dipuja oleh penyokong PKR? Bukan takat bau najis dalam tandas. Segala bangkai pun ada padanya.

#1MalaysiaTolakFITNAH
#BNBah
#JanjiDitepati
#PASHANYAPARTIPOLITIK
#PRKAKIPENIPU

Comments

Popular Posts