DEMAM OPEN MINDED MELAMPAU


Geli geliman pu3 tengok gambar di atas. Pada awalnya.. pu3 rasa tak nak guna gambar ini. Namun fikir dua tiga kali. Dah dimaklumkan (matkilau blogger) kata gambar ni dah tersebar HOT di laman sosial FB. So tak salah pu3 nak publish dalam artikel inim sebagai pengajaran buat mereka yang mungkin terlupa diri dan buat mereka yang bakal nak lakukannya.

Ntah apa difikirkan oleh kedua perempuan dalam gambar ini semasa nak mengambil gambar ini. Kalau nak gurau.. gurauan tak perlulah diabadikan dalam gambar. Tengok sepintas lalu dah nampak ciri-ciri lucah merangkap unsur ke arah ghairah melampau dah nampakm. Hello.. gambar kekdang boleh dinilai pelbagai tanggapan walau niat nak pose adalah sebaliknya.

Takkan dalam 2 orang ni.. tak ada seorangpun boleh berfikir rasa MALU dengan perkongsian apa tah lagi keduanya menutup aurat kepala mereka. Cik kak... menutup aurat tetapi aksi lucah ni.. sangat tak kena!!! Memalukan golongan hawa yang bertudung tau! You berdua dah membiarkan maruah korang diejek dan dipijak

Pu3 tak peduli untuk tujuan apa gambar dipublish. Tetapi pu3 nak tegur. Kalau open minded sangat atau terbuka sangat akhlak tu... ingat nama keluarga koranglah. Lepas ni... mana korang nak letak muka.? (Kalau tahu maluker) Kalau korang ni kawan pu3. Sah2 pu3 basuh habis korang! So pada individu yang baca artikel ini dan mengenali wajah memalukan kaum hawa bertudung ni. Nasihatkan mereka.

Kalau nak tunjuk happy sangat dalam fb sekalipun... bijaklah sikit. Jangan sampai korang diaibkan .

Pada haum hawa. Nak tunjuk keindahan ciptaan Allah yang bersifat sementara ini. Biarlah membuatkan orang selesa dan kagum bukan membuatkan ada yang tak senang duduk! Tak faham? Tanya pada yang faham. Pu3 tak kuasa nak explain lebih-lebih

Inilah padahnya menjadi pengguna laman sosial tetapi tiada kawalan kendiri yang baik. Mungkin sekrang tak rasa apa. Kita akan malu di kala gambar begini keluar semuka di kala usia dah lanjut. Astagfirullah!!!!!

Makan durian boleh. Kongsi makan durian tak salah tapi kongsi cara ini..... hmmmmmmmm MEMALUKAN!!!!!!

AGAKNYA  hasrat bwginilah yang diingini anak beranak Anwar bin ibrahim. Bahagialah dia yang menyongsangkan akhlak melayu Islam!

Comments

 1. Pada pndangan kita...kalau kita pk buruk kita akan dapat yg buruk..kl kita pk baik kita dpt baik..kalau kita pk itu lawak..akan jd lawak...rasanya kita perlu pemahaman dpd gmbar tersebut..cuba dokter sdg meraba pembukaaan rahim pempuan nk bersalin di photo n kuar kt fb..rasanya apakah kita akan kata dokter tu amik kesempatan...so semua atas kita...betul?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saudara pena. Betul tu. Soal doktor sdg melakukan tugasannya itu kita tak akan kata itu tindakan pencabulan selagi ia melakukan mengikut keperluan TUGASANnya sebagai doktor kala itu. Namun akan menjadi pertanyaan, kenapa diambil gambar? Dan kenapa nak publish ke media sosial? Pembelajaran? Sepanjnag pengetahuan saya, tiada keterbukaan dalam menunjukkan satu objek yang private tersebut dalam siaran terbuka yang boleh dicapai oleh sesiapapun.apa NIAT nak publish tugas dilakukan

   Betul saudara pena katakan bergantung pada pemikiran kita. Tetapi adakah saudara apa yg org fikirkan itu pada dirinya betul dan elok akan menjadi elok pada pandangan dan pemikiran orang lain?

   Gambar makan durian ini lebih banyak mengundang tafsiran negatif dan lucah berbanding respond ia sebagai gambar suka2 dan gurauan.

   Pandangan pu3, kalau nak mengabadikan sesuatu dan kongsikannya.. Kita kena fikirkan baik buruk serta risikonya pada diri. Bukankah kita manusia dihadiahkan akal fikiran. Ianya kelebihan manusia berbanding makhluk ciptaan Allah yang lain.

   Delete
 2. Bukan semua perkara yang dibenarkan perlu diabadikan dalam bentuk gambar dan dihebahkan.....mungkin tak terfikirkan pandangan sudut lain sewaktu begambar tapi tak pakai fikiran sebleum melakukan.

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts