PARTI SERPIHAN? ATAU PARTI ORANG GELOJOH?

Tertarik pu3 dengan komen balas berkenaan ' parti serpihan tak akan bertahan lama' betullah tu sebab parti serpihan ni dibina oleh manusia yang tak mengukur kemampuan akalnya dan gelojoh untuk memiliki kuasa.

Malam ni boring tul . Pu3 buat pencarian. Tentang Sabah people front (SPF) melalui enjin pencarian.m pu3 terpaku pda wikepedia. SPF ni sama nama parti berjaya yang ditubuhkan oleh tan sri harris dulu bezanya je Sabah People united front. Adakah Sabah people front ni menciplak dari rentetan sejarah BERJAYA.

Pu3 nak kata, SPF ni bukannya parti nak perjuangkan rakyat Sabah pun. Tapi parti terkumpulnya manusia manusia atau individu-individu yang gelojoh. Bukan sahaja gelojoh mahu kekalkan kuasa yang ada tetapi gelojoh kumpul harta. Selain gelojoh, individu-individu ini bukan jenis setia. Mereka ini macam TIKUS. Merata-rata tempat untuk survival diri mereka dengan menggunakan sekeliling sebagai a bahan penyambung hayat. Penyambung hayat mereka adalah mereka-mereka yang gelojoh. Tak percaya?

kaji spesis Tikus ni, ciri-ciri tikus ni bagaimana. Mereka ini sama seperti ciri-ciri tikus. Bunyi punya bising dalam dinding, tetapi sentiasa bersembunyi. Sembunyi sambil menggigit segala dinding, wayar apa sahaja sehingga rosak. Itulah mereka

Hari ini. Pu3 dptlah cerita dari kawan. Tetang orang dalam parti berkempen pula keahlian SPF. Mereka ini masih memegang jawatan dalam parti pun. Malahan yang kempen ni, suatu ketika pernh memegang jawatan penting suatu ketika dulu. Tetapi ketamakan dia memakan dirinya sendiri. Sekarang merangkak-rangkak survival.

1 pula konon penyebar berita sebenar. Bunyi memang besar. Takat kemampuan menulis utk dapatkan bayaran, dengan pembawaan angkuh menganggap diri je boleh buat orang lain salah. Pleaselah... Nampak bebenor nafsu nak jd bos melebihi kemampuan diri. Pu3 tengok kedua individu sibuk berkempen ini. Seperti hamba yang membuat pekerjaan tanpa sedar pengasas nya sedang ketawa besar menanti habuan besar jika permintaannya diluluskan. Kasihan sungguh orang bodoh tap tak sedar mereka bodoh tu.

Sekarang pu3 menunggu je si TIKUS ini mengaku bahawa dia TIKUS. Letak je jawatan sekrang. Jangan jadi dayus, tikam belakang orang yang telah beri peluang sehingga mempunyai kedudukan sekarang. Ini parti bukan sahaja serpihan tetapi parti orang2 gelojoh. Pu3 yakin parti inipun akan mempunyai nasib sama seperti parti KITA. Insyallah.

P/s: pu3 minta maaf belum boleh dedahkan 3 individu tersebut walau pu3 kenal siapa mereka.

Comments