PUNAH HARAPAN 1 JUTA HANYA DALAM IGAUAN #KL112

walau stadium dibanjiri lautan manusia. ia tetap tak mencecah ratusan ribu ya. hatta cecah 50k sekalipun! (sumber: Sahabat cyber)

KUALA LUMPUR - Ketua polis daerah Dang Wangi Zainuddin Ahmad mendakwa jumlah peserta perhimpunan yg dianjurkan pembangkang hari ini dianggarkan antara 40,000 hingga 45,000 org saja.- Media UMNO
usaha mencecah 1 juta tak terlaksana. walau digandakan kiraan melalui bayang2 mereka sekalipun jumlah itu tetap tidak tercapai (Sumber: sahabat cyber)

hahahhaja... punah harapan nak menunjukkan dunia betapa bencinya rakyat kepada kerajaan Malaysia sekarang. Berdasarkan laporan ini kita ambillah 45 ribu luar dicampur 40 ribu ( stadium merdeka hanya boleh menampung kapasiti maksima 35-40 ribu sahaja) dalam stadium. Jumlah keseluruhannya dalam sekitar  85 ribu sahaja. Tak cecahpun angka ratusan ribu (seperti digambar gamburkan oleh zunar kartunis dalam twitternya dan si dayus yang komen dalam entri pu3 hari ini) so agaknya kemahiran mengira korang sah failed. Budak sekolah tadikapun pakat gelakkan kebodohan korang.
takat war dalam media maya sahaja. nawaitu jahat tak kemana! (sumber: Rakan cyber)

Tapi paling nyata.. angka sekitar 75 ribu itu meranapkan harapan Mat Sabu bersama kuncu-kuncunya nak berhimpun 1 juta orang. ( nak lawan himpunan sejuta belia 2012 lah tu!)

Sekarang pu3 nak tunggu pula apa pula reaksi mereka yang bangga dengan ketepuan peserta dalam stadium. Harus diingatm stadium mereka hanya boleh menampung jumlah tidak melebihi 49 ribu so jangan nak memandai-mandai kata cecah 400 ribu pula ya macan cerita himpunan hijau PAS kat alor setar tahun lepas!
kawasan compoun KLCC (sumber: sahabat cyber)

seperkara lagi.. punah harapan PR apabila provokasi yang mereka lakukan untuk mengudang tindakan pihak berkuasa juga nampak gayanya tak berjalan seperti yang mereka harapkan. Tindakan mereka hanya diperhati oleh pihak berkuasa.padan muka mereka. Termasuk Arbaiyah yang awal pagi dah start nak provok polis melalui twitternya!

Pu3 nak tunggu info bagaimana pula tindakan yang mereka terima kerana himpunan KL112 bukan sahaja dilakukan dalam stadium malahan luar stadium. Lokasi di luar skop kebenaran yang dipohon!!

#TolakDemontrasiJalanan
#TolakHimpunanKl112
#1MalaysiaTolakFITNAH
#BNBah
#JanjiDitepati
#PASHANYAPARTIPOLITIK
#PRKakiPenipu

Comments

Popular Posts