DEWA PELINDUNG N. IZZAH????


Wahhhh bukan main lagi . Pu3 baca perkongsian info dari blogger sekut hitam petang ini. Alamak! Hebat sungguh. Kalau blogger semut hitam kata kembang kempis.. pu3 kata dilambung-lambung anak daddy ni! Apa tidaknya. Dalam keadaan dia sedang dikuarintin.. tetiba ada DEWA PELINDUNG tampil nak membelanya.!!! 

Isu Kebebasan beragama di kalangan orang Melayu Islam sebenarnya bukan isu yang bokeh dianggap remeh. Malahan ia melibatkan AKIDAH!!!!!


SIAPA DEWA PELINDUNG ITU????

Ia sememangnya sangat luar biasa!

Ahli Parlimen Kuala Selangor dari Pas!!!!!  Dr Dzulkefly Ahmad  !!!!! Dewa Pelindung ini menyatakan kesediaannya menghadap Sultan Selangor bagi menjelaskan isu sebenar berhubung kontroversi berkaitan kenyataan Naib Presiden PKR, Nurul Izzah Anwar, Sabtu lalu.


"Saya yakin mereka tidak berlaku adil. Ini disebabkan memutarbelitkan maklumat. Tidak munasabah Nurul Izzah ajak orang keluar agama.

"Saya yakin Sultan tidak mendapat kenyataan Nurul Izzah sebenar, saya bersedia menghadap Sultan bagi memberi informasi yang sebenarnya," katanya kepada media di lobi parlimen, hari ini.


Kenapa pu3 kata ia LUAR BIASA.??? Seorang yang berkedudukan dalam Parti kononnya mengaku pejuang Islam boleh pula tampil menjadi dewa pelindung kepada perempuan yang berpihak kepada kebebasan beragama untuk orang Melayu itu?!!

2 persoalan timbul dalam mind pu3. 1st.. sama seperti kata blogger Semut Hitam. Kenapa ahli Parlimen Kuala Selangor ini pula terhegeh-hegeh nak menghadap Sultan Selangor. Kenapa bukan nurul izzah ?????

2nd. Kenapa seorang yang sudah pastinya akan berkata memperjuangkan agama Islam (kononnyalah) apa lagi dia adalah wakil rakyat dari Parti PAS nak membela? Atas alasan berlaku salah faham maklumat? Fuhhhhhh... atau kata jihad Islam dah berubah sama seperti dasar PAS nak tubuh negara kebajikan jugaker? Opppssss terlupa lak. Sudah mestilah dia membela sebab depa ni bukan lagi parti membela Islam.! Takut karpal singh Sound sedas... habislah hayat mereka dalam PR. Hehehhehehe. Hanya Arbaiyah sahaja dengan riaknya kata nak berjihadm walhal nak tunjuk glamour semata.

Ps untuk Arbaiyah. Tindakan hang tu petanda hang sangat RIAK. IBADAH hang umpama debu di atas rumput di tepi jalan. Datang hujan habis semua disapu. Kalau tak faham teguran pu3 ni. Hang pakat tanya pada tok guru hang.

#1MalaysiaTolakFITNAH
#BNBah
#JanjiDitepati
#PASHANYAPARTIPOLITIK
#PRKakiPenipu

Comments

Popular Posts