PAKATAN TAKUT RAKYAT MALAYSIS SIHAT

Teringat pu3 isu padang PKNS.. Ntah apa khbarnya. Lagiler buat pu3 teringat dengan drama "Jangan Ambik Padang kami" baru-baru ni. Cerita berkait. Padang tu banyak melahirkan jaguh-jaguh sukan terutama bidang bola sepak.

Pelbagai alasan pula kerajaan tadbiran khalid gagap berikan alasan untuk membangunkan mega mall dalam tu. Saat kempen jaga kesihatan dengan sukan, depa pula nak mengajar belia dan anak muda melapangkan diri lepak kat Mall pula.

Kata badut rakyat, kerajaan BN sibuk membina gelanggang futsal, Pakatan sibuk tutup padang .

KETIKA KEMPEN DRAMA DI MANIA ASTRO RIA
Malaysia perlu cepat mempersiapkan pasukan muda yang perlu dibangunkan untuk masuk ke padang yang lebih besar", ujar Menteri Belia dan Sukan Dato' Seri Ahmad Shabery Cheek dalam Majlis Perasmian MGZ Futsal Centre.

Malaysia mempunyai potensi yang tersendiri dalam bidang futsal tanah air yang mana Malaysia merupakan ranking yang ke-70 di Asia.Hampir 2000 gelanggang futsal yang telah dibina di kawasan-kawasan kampung oleh kerajaan di setiap negeri bagi menggalakkan golongan belia menunjukan bakat mereka di tempat yang tepat.

Berita perasmian gelannggang futsal oleh YB DS menteri belia dan sukan Malaysia. Boleh baca di sini : http://badutrakyat.blogspot.com/2012/04/kerajaan-sibuk-bina-gelanggang-futsal.html

Banyak perkara dah pakatan pembangkang ni berusaha melahirkan generasi tak sihat. Dari sampahnya, tutup kedai melayunya, dan jelas lagi pendedahan melihat gaya tidak sihat dengan mengurangkan aktiviti riadah. Hmmmm.. Nk sokong lgker?

Comments

Popular Posts