BERANI BODOH!

Kasihan pula pu3 dengan kesulitan anggota penguatkuasa DBKL berhadapan dengan budak demo yang nampak semakin hari semakin tak serupa manusia pandai.

Kalau pandai, mereka ni pakai otak untuk berfikir. Dahlah menyemak, dah diberi makluman aktiviti Haram mereka di kawasan awam. Bukan sahaja menyakitkan mata, menyakitkan hati masyarakat Kuala lumpur dan peniaga yang terencat aktiviti mereka. Mereka ni dah nampak umpama gelendangan yang tak ada rumah.

Nak kata penuntut, sekrang ni sesia kuliah. Takkan ponteng lagi? Patutlah kelayakan hutang pindah ke biasiswa tak layak. Sibuk benda yang bukan tanggungjawab mereka.

Keluarga hantar belajar dengan membaca tapi mereka ni belajar mengeja untuk tunjukkan kebodohan mereka. AKTA dan undang-undangpun mereka tak reti nak faham.

Dahlah diperbodohkan, berani membuta tuli. Siap pakat ajak bergaduh dengan penguatkuasa yang bertugas merobohkan khemah mereka yang menghalang laluan pejalanan kaki. Inilah namanya keldai-keldai idaman Anwar ibrahim dengan usaha si ambiga.

Manalah emak bapa budak-budak ni, elok datang heret je depa ni balik. Memalukan keluarga!

Dan mana-mana institusi di mana budak-budak ni belajar. Apa lagi, kenakan tindakan ke atas mereka yang sah tk pergi kuliah kerana aktiviti menyusahkan ini. Hilang mereka dari institusi tak mendatangkan kerugianpun! Nak pelihara mereka ni lagi, umpama memelihara biawak hidup! 

Adam Adli tak perlu risau, dia mmg dah gantung pengajian. so part pontng tak menjadi hal dah. yang bangang budak-budak jadi anak berudu yang dikeldaikan!
 
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

 1. Tapi rasanya sebab pemimpin yg ada sekarang yang membuat diaorg ni jadi berani bodoh macam ni. Kalau dulu masa sebelum PTPTN takde lak sampai nak khemah2 mcm tu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. main rasa pulaker? ikut rasa binasa. kena pastikan bukan andaian mlalui rasa. mereka dah mempebodohkan diri mereka kerana taksub nak lari dari bayar hutang.

   Delete
 2. mahasewel kata ptptn tu penipu, dia rasa ptptn makan duit riba.. tapi dia lupa, masa signature perjanjian tu dia tak baca betul2. rupanya dia spesis kera yg tak reti membaca

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts