PENDEDAHAN AMANAT HADI AWANG BUKAN FITNAH TETAPI KENYATAAN YANG DISEMBUNYIKAN SELAMA INI!!!

Bukti Kenapa Amanat Hadi Awang 1981 SALAH @barisanasional #TolakFitnah #TolakPR #1Malaysia
PENDEDAHAN oleh Zainon Ismail @ Cikgu Non, atau lebih dikenali sebagai C.N Al Afghani di dalam buku terbarunya Kafirkah Aku? mencetuskan kembali isu Amanat Hadi Awang 1981.


Desakan C.N Al-Afghan supaya Datuk Seri Abdul Hadi Awang menarik balik amanat itu dan meminta maaf menarik perhatian ramai.

C.N Al-Afghani bukan calang-calang orang. Dia adalah ahli Pas seumur hidup. Dia ahli tegar Pas. Dia pernah berjuang dalam peperangan Afghanistan menentang Rusia, dan dalam konflik Kashmir. Dia seorang mujahidin. Dia pernah ditahan di bawah ISA.

Sekembali daripada jihad Afghanistan dan Kashmir, Cikgu Non mengambil tanggungjawab membela dan menjaga kebajikan balu dan keluarga para syuhada Memali, malah beliau mengahwini salah seorang balu tersebut.

C.N Al Afghan dikenali sebagai seorang yang sangat tegas, istiqamah dan ikhlas!
Beliau mendesak Abdul Hadi menarik balik Amanat Haji Hadi 1981!

? Saudara-saudara sekalian percayalah, kita menentang UMNO, bukan kerana nama dia UMNO. Kita menentang Barisan Nasional bukan kerana dia lama memerintah kerajaan. Kita menentang dia ialah kerana dia mengekalkan perlembagaan penjajah, mengekalkan undang-undang kafir, mengekalkan peraturan jahiliyah. Oleh kerana itulah kita menentang mereka. Oleh kerana itulah kita menghadapi mereka. Oleh itulah kita cuba berlawan dengan mereka.

? Percayalah saudara-saudara sekalian.

? Perjuangan kita adalah jihad, ucapan kita adalah jihad, derma kita adalah jihad. Bergantunglah kita kepada Allah dengan (menghadapi) puak-puak ini kerana kalau kita mati melawan puak-puak ini, mati kita adalah syahid. Mati kita adalah Islam. Kita tidak perlu masuk Buddha, kita tidak perlu masuk Hindu, kita tidak perlu masuk Kristian, tapi kita menjadi kafir dengan mengamalkan ? politik suku, agama suku?.

Inilah teks apa yang dikenali sebagai ? Amanat Hadi Awang 1981". Ia sebenarnya adalah sedutan daripada ucapan Presiden Pas itu di Kampung Banggol Peradong, Kuala Terengganu pada 7 April 1981.
Sumber: kL chronicle blog

Mana Arbaiyah yang semua kata orang mengkritik kebenaran tentang keburukan tersembunyi PAS adalah fitnah UMNO tu? Kan dia ni MAHA mengetahui. Ilmu melambung ke bumbung hanya perlu isi borang keahlian seumur hidup PAS. Dia peduli apa... dah jaminan tiket ke Syurga. Kalau salah laku sekalipun ulamak PAS boleh cover hapuskan DOSA dia. Ada PERMIT PENGAMPUN DOSA!!!!!

#1MalaysiaTolakFITNAH
#BNBah
#JanjiDitepati

#PASHANYAPARTIPOLITIK

Comments

  1. Cikgu Non dah tak meniaga mee lagi Ka? kahkahkahkah

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts