NGA KOR MING DAH KANTOI, MAIN UGUT-UGUT PLAK!!


Dasar keturunan samseng memang macam tulah  nama je konon educated tapi perangai tak ubah macam sampah direcycle tapi tak berubah baunya!

Pakai ugut2 pula!

Sila baca sini....

Sememangnya diketaui umum, pendedahan yang telah dibuat oleh rakan blogger GR iaitu Pisau.Net mengenai tanah seluas 10,526 ekar telah pun disogok oleh PAS kepada puak-puak DAP ni. Ini adalah disebabkan kerana gilakan jawatan sebagai MB Perak ketika mereka memenangi negeri tersebut pada PRU 12 yang lalu.

Disebabkan telah mendapat liputan meluas dan yang penting rakyat mengetaui agenda jahat mereka ni, si pengecut Nga Kor Ming sudah main kotor. ADUN Sg Rapat, Datuk Hamidah Osman telah menerima sms ugutan dan Nga Kor Ming nie berkenaan isu tanah bernilai RM 30 juta di Kelantan. Wowwwww...banyak tu!!

SMSnya berbunyi "Ketika saya di dewan makan, Kor Ming datang ke meja saya sambil menunjukkan jari-jarinya dan berkata: you reveal, watch out. I will go after you (kamu dedahkan, jaga-jaga. Saya akan cari kamu).

Syabas dah tahniah GR ucapkan pada Datuk Hamidah Osman dengan tindakan berani ini demi memberikan maklumat yang sebenar untuk pengetahuan rakyat khususnya. Teruskan usahan murni ini, jangan takut pada mereka yang nak menjahanamkan negara. Teruskan jua perjuangan murni ini demi agama, bangsa dan negara. Isu gadaikan tanah bukan boleh dibuat main kerana boleh merosakan negara, rakyat akan hidup merempat.
Kata-kata berani dan penuh semangat dari Datuk Hamidah Osman :
"Saya akan terus bongkar apa mereka buat," tegas Exco Kerajaan Negeri Perak, Datuk Hamidah Osman ketika membuat laporan polis terhadap ugutan diterima daripada Adun Pantai Remis, Nga Kor Ming.
Menurutnya, laporan polis dibuat bagi mendapatkan perlindungan pihak berkuasa kerana bimbang keselamatannya dan keluarga.

Beliau berkata, ugutan diterimanya itu berikutan pendedahan pemilikan tanah di Gua Musang oleh sebuah syarikat yang mempunyai pegangan saham milik Kor Ming dan Adun Sitiawan, Ngeh Koo Ham.

"Saya melihat apa yang berlaku semalam (kelmarin) mengenai tuduhan terhadap Speaker Dun, Datuk R Ganesan berkaitan VCD seks, maka hari ini saya terpaksa membuat laporan polis untuk melindungi diri dan keluarga saya daripada sebarang kemungkinan.

"Selepas pendedahan skandal tanah itu mereka (Kor Ming dan Koo Ham) kelihatan gelisah dan tak ceria sepanjang Sidang DUN. Jadi saya takut mereka boleh mengada-adakan perkara yang tidak wujud," katanya kepada media di Balai Polis Kampung Rapat, semalam.

Mengenai ugutan diterimanya daripada Kor Ming, katanya, ia berlaku pada Khamis, jam 3 petang ketika minum di dewan makan Sidang Dun.

Hamidah berkata, Kor Ming datang kepadanya dan mengeluarkan perkataan, 'you reveal and watch out, I'll go after you' dengan muka yang marah dan geram.

"Ugutan tidak patahkan semangat saya dan saya akan bongkar siapa mereka kepada rakyat, kerana mereka perlihatkan diri mereka seolah-olah suci.

"Mereka patut nafikan ia bukan putar belit keadaan. Saya cabar mereka buat kenyataan menafikan penglibatan syarikat mereka itu," katanya.

Sumber: gosip rakyat blog

Comments

Popular Posts