DIRTY MINDED POLITICIAN: SEORANG BERNAMA ARBAIYAH


Pelik tul pu3 dengan keberanian bodoh Arbaiyah copy kenyataan orang tentang Tun M terutama soal aganda solat ni. Dia ada buktikah bahawa Tun Dr M melakukan perkara sedemikian? Perkara kemungkaran apa yang diperjuangkan oleh mantan Perdana Menteri ini ?

Pu3 yakin. Tweet ini bukan idea perempuan bernama Arbaiyah. Sejak bila dia jadi manusia cerdik pandai dalam soal berhujah di tweet. Dia cuma tahu buka buku taip mana yang dia rasakan elok di mindanya.
Sebab tu bahasa tweet dengan bahasa menjawab tweet jauh panggang dari api. Dia tiada kecerdikan nak mengulas pun.

Wahai perempuan bernama Arbaiyah. Nak belajar buat cara belajar. Nak berjuang pun... bukan cara mempolitikkan agama. Sebanyak manapun status tweet awak kata agama dan politik tak boleh dipisahkan. Pu3 tak pernah kata agama dan politik tak blh digabung. Yang wajib dipisahkan adalah mempolitikkan agama Islam.

Sejauh mana ko belajar sehingga nak kata UMNO tak bergerak berlandaskan AlQuran dan Assunnah ni. Tak payah kata tupun copy from nik aziz . So mengutuk menfitnah kata UMNO murtad tu cara Islam ker Arbaiyah? Mengatakan kerajaan sekarang menzalimi rakyat tu ajaran Islam ker arbaiyah? Zalim bagaimana tu?

Pu3 tengok Arbaiyah ni lebih sesuai jadi politician kotor berbanding nak kata dia pejuang Islam. Kata2nya selain copy paste terjemahan dalil menggambarkan dia sama juga dengan orang yang memburu kedudukan dalam politik dengan mempergunakan nama Islam . Dosa Aurat selamat cik kak tapi dosa menfitnah tak mampu ditutup dengan pahala menutup aurat.!

#1MalaysiaTolakFITNAH
#BNBah
#JanjiDitepati
#PASHANYAPARTIPOLITIK

Comments

  1. Bila hati penuh dengan hasad ... maka itulah yang melimpah keluar melalui mulut .... moga dia cepat sedar dan bertaubat ...

    ReplyDelete
  2. Agaknya UST tu dari negara lain sebab tu boleh jadi Ust. Klu kat Malaysia tak boleh jadi Ust. atau Ulama sebab pemimpinnye tak tahu mentadbir ISlam??...nak kata bodoh kat UST tu dgn Abby tak baik pulak...tapi rakyat Malaysia yang bijak pandai boleh menilainya...syukur Islam berkembang dengan baik di Malaysia...(kesian pula kat TUN bila org tak solat hanya TUN disalahkan...kenapa tak salahkan NIK AZIZ...agaknya rakyat Islam Kelantan semua solat ke...???) (Agenda Solat tanggungjawab kita bersama...pemimpin dan rakyat...tanggungjawab bapa mendidik isteri dan anak-anak untuk solat)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts