CAKARAN ABBY ABADI, SUAMI TELAN DERITA


Siapa bilang dia dah berubah? Sejak tahun sebelumnya LADY dah kata dia tak pernah berubah. Yang berubah hanya pada luaran a.k.a kulit sahaja.

ALAMAK-bekas suami Abby Abadi,Farhan,24 dedah antara sebab cerai Abby,37 dia sering gaduh bila tak ada duit.Pernah baling kunci cedera mukanya-Agendanews

Tu baling kunci.m mengikut lapora  siap main cakar-cakar pula bila tiada duit untuk tanggung perbelanjaan aktivitinya dengan PAS! Uik?!!!!!

Hish nasib dia dapat suami macam Farhan. Kalau kena lelaki lain.. bukan dia yang koyak kulit suami.. dia.yang rabak.!!!

Sila jawab Abby Abadi! LADY dah lama tak nak masukkan nama awak dalam artikel tapi hari ni pecah rekod semula.!!!!!

Comments

  1. Mental ke setazah ni.

    ReplyDelete
  2. saya tumpang simpati kisah dia. saya pernah bercerai dan sekarang kawin kali kedua dgn suami skrg usia muda lebih 15 tahun. saya jadikan kegagalan rumahtangga pertama untuk berjaya kali kedua ini dan mengambil pengajran dan iktibar. usia bukanlah penghalang untuk menjadi matang kerana yang penting selepas niat kerana ALLAH dan ikhlas ialah kesefahaman. tanpa kira usia suami muda atau tua, mereka mahu selalu dihormati barulah timbul rasa hormat kepada isteri. mesti banyak memahami antara satu sama lain walaupun berbeza fikiran dan pendapat. kerana ALLAH menjadikan lelaki dan perempuan itu berbeza. di sinilah kita ada tolak ansur, buang rasa megah dan sombong, mesti merendah diri walaupun isteri lebih berusia dan berpengalaman hidup berrumahtangga. Isteri mesti banyak bersyukur dgn kehadiran suami yang bertanggungjawab mencari nafkah. kurangkan berleter dan meninggi suara kerana suami tidak suka isteri sedemekian. Nabi shallallahu alaihi wa sallam bersabda, “Pernah diperlihatkan neraka kepadaku, ternyata kebanyakan dari penghuninya adalah wanita yang suka berbuat kufur. Ditanyakan kepada beliau,”Apakah mereka berbuat kufur terhadap ALLAH? Beliau menjawab,”Mereka berbuat kufur terhadap suami dan kufur terhadap kebaikan.Apabila engkau senantiasa berbuat baik kepada salah seorang diantara mereka lalu mendapatkan perlakuan buruk darimu, niscaya akan mengatakan,”Aku tidak pernah melihat kebaikan sedikitpun darimu”(Hadits Muttafaq Alaih)

    ReplyDelete

Post a Comment