APA HAL SINGAPURA NI?


Pelik sungguh... hal pilihanraya Singapura .. Malaysia tidak pernah masuk campur apa lagi membuat sebarang komen berkenaan situasi tersebut. Tetapi untuk PRU 13 Malaysia.. ada pula sibuk dan membz kan diri nak buat bantahan

Jangan buat pasal. Malaysia not belong to singapura. Must remember about that!!!!

Tolong hormati keputusan sebahagian besat Rakyat Malaysia yang sayangkan BN!!!

Comments

  1. Bantahan Singapura terhadap keputusan PRU13 bukan nak masuk campur, tapi itu adalah suara rakyat mereka yang menyaksikan ketidaktelusan dalam bertanding untuk DEMOKRASI. Demokrasi beb, demokrasi.. Nampak tak sekarang tentang DEMOKRASI? Bertanding PRU13, kalah atau menang itu adalah keputusan rakyat yang memilih, TAPI bukan kerana sekumpulan gerakan yang MEMANIPULASIKAN pilihan rakyat. Bagai yang dikata seperti diatas "Tolong hormati keputusan sebahagian besat Rakyat Malaysia yang sayangkan BN!!!" Apa pada fikiran tuan hamba?? Kita REPUBLIC?? Tak kiralah apapun pilihan POLITIK kita, hak pilihan masing2. TAPI jangan jadikan hak sendiri, fikiran sendiri dikuasai oleh pihak lain sehinggakan TIDAK mampu nak BEZAKAN keputusan dan pertandingan TIPU ataupun tidak. Takkan kita dah cukup berasa BANGGA dengan menang bertanding atas cara menipu sedangkan dah ketahui kalah?? Hakikatnya bukan kita menang..

    ReplyDelete
  2. Bantahan Singapura terhadap keputusan PRU13 bukan nak masuk campur, tapi itu adalah suara rakyat mereka yang menyaksikan ketidaktelusan dalam bertanding untuk DEMOKRASI. Demokrasi beb, demokrasi.. Nampak tak sekarang tentang DEMOKRASI? Bertanding PRU13, kalah atau menang itu adalah keputusan rakyat yang memilih, TAPI bukan kerana sekumpulan gerakan yang MEMANIPULASIKAN pilihan rakyat. Bagai yang dikata seperti diatas "Tolong hormati keputusan sebahagian besat Rakyat Malaysia yang sayangkan BN!!!" Apa pada fikiran tuan hamba?? Kita REPUBLIC?? Tak kiralah apapun pilihan POLITIK kita, hak pilihan masing2. TAPI jangan jadikan hak sendiri, fikiran sendiri dikuasai oleh pihak lain sehinggakan TIDAK mampu nak BEZAKAN keputusan dan pertandingan TIPU ataupun tidak. Takkan kita dah cukup berasa BANGGA dengan menang bertanding atas cara menipu sedangkan dah ketahui kalah?? Hakikatnya bukan kita menang..

    ReplyDelete
  3. but singapore belong to malaysia...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts