LIWAT II: SAIFUL BUKHARI LAHIR RASA SYUKUR DENGAN KEPUTUSAN MAHKAMAH


KUALA LUMPUR:  Susulan keputusan Mahkamah Persekutuan yang mendapati Anwar bersalah atas kesalahan meliwat tujuh tahun lalu, plaintif Mohd Saiful Bukhari Azlan menzahirkan rasa gembiranya terhadap keputusan itu di blognya.


Pada posting terbaharu beliau berjudul "Ya Allah, kepadaMu ku bersujud", Mohd Saiful Bukhari bersyukur kerana penantiannya sekian lama berakhir dengan keputusan yang memihak kepadanya.
Berikut ialah posting beliau di blognya hari ini:

"Berkat doa, istiqamah dan sabar selama 7 tahun, pada hari ini ,Mahkamah Persekutuan sebulat suara memutuskan bahawa dakwaan saya selama ini benar, dan saya seorang saksi yang "credible".

Saya dan keluarga menghormati keputusan Mahkamah hari ini.

Seawal 7 tahun dulu, dari mula saya membuat laporan Polis hinggalah ke saat ini, apa yang saya mahukan sebagai pengadu dan rakyat di negara ini adalah aduan saya keatas perlakuan Anwar Ibrahim keatas saya disiasat dan diadili, tidak lebih dari itu.

Juga sebagai hamba Allah yang tidak sempurna ini, saya menjalankan tanggungjawab, menegakkan kebenaran agar saya tidak disoal diakhirat nanti.

Yang pasti, apa yang penting kini, saya dan keluarga kehadapan.. Saya berdoa semoga Allah SWT terus memberi perlindungan, rezeki dan kemudahan dalam segala urusan saya.

Terima kasih kepada semua pihak yang telah bersama saya secara langsung atau tidak langsung selama ni. Allah sahaja mampu membalasnya.

Illahi Antal Maksudi Wa Ridhoka Mathlubi

SAIFUL BUKHARI AZLAN"

Comments

Popular Posts