ADUN SEBERANG JAYA MENGHINA POLIS
Nampaknya kes terbunuhnya anggota polis ketika bertugas diperlekehkan lagi oleh manusia yang diangkat menjadi pemimpin di kalangan PR.

Kalau nak mempertikaikan integriti atau apa sahaja berkaitan korup. Setahu LADY seharusnya dia sertakan bukti sebelum membuat pertuduhan dalam twitternya.

Kalau ada bukti, serahkan bukti berkenaan pada SPRM. Kalau takut SPRM tak bertindak adil, buatlah kenyataan rasmi agar bukti berkenaan tidak hilang begitu saja. Maksud LADY, biar orang ramai pula jadi saksi pembentangan bukti . Bukan hanya menyuarakannya melalui status media sosial sahaja.  Tak betul jawapannya FITNAH.

Peliknya kenapa nak kritik selepas kes terbunuhnya koperal semalam? Tidakkah dia sudah menggoncang perasaan ahli keluarga yang masih bersedih atas kehilangan orang penting dalam keluarga???

Kenapa nak bandingkan pula kematian anggota polis dengan tahanan? LADY melihat tahanan lokap tk layak disama tarafkan dengan anggota keselamatan. Kerana lazimnya mereka yang ditahan terlibat kes jenayah, sama ada bersalah atau tidak, bukti dan keputusan perbicaraan akan memutuskannya. Sedangkan kematian anggota polis yang sedang bertugas demi menjaga keamanan sangat TIDAK ADIL disamakan denga  tahanan lokap , walaupun keduanya adalah manusia.!!!!!

Terfikir pula LADY.. kenapa kemaruk sangat ADUN SEBERANG JAYA ini membela tahanan lokap ini????????

Sewajarnya dia sebagai muslim berikanlah ucapan tahziah. Bukan memperlekehkan kematian anggota polis berkenaan. !!! Apa punya SIAL ADUN SEBERANG JAYA ni!!!!

Ps: LADY memang tak suka kematian yang tidak normal. Tak kiralah

Comments

Popular Posts