ANWAR DENGAN MISI KEMPEN BURUKKAN NEGARA. KINI DI AUSTRALIA PULA

muka dah semakin serupa muka yahudi
Anwar tahu bahawa nak mencapai idamannya TO BE NEXT PRIME MINISTER. Kenalah kempen ajak negara luar sokong dia. Kalau kempen memuji, sahlah dia mati dalam berangan. So kaedah terbaik, seiring dengan sikap dan sifatnya yang buruk, lidahnya mudah dan lurus bercerita semua keburukan yang hanya ada dalam fikirannya untuk raihkan aura simpati pemimpin negara luar.


Menteri Luar Australia Senator Bob Carr berkata Australia tidak boleh dan tidak akan mempengaruhi cara pilihan raya umum patut dilaksanakan di Malaysia walaupun menerima rayuan berhubung perkara itu daripada Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.
  
Anwar dilaporkan menulis kepada Carr untuk meminta Australia membantu dalam memastikan pilihan raya umum akan datang di Malaysia, yang berkemungkinan diadakan awal tahun depan, bebas daripada penipuan dan rasuah.
  
Anwar juga dilaporkan memberitahu Carr bahawa beliau menemui bukti tentang penipuan dalam pendaftaran pemilih dan anomali lain dalam menghadapi pilihan raya itu.
  
Beliau turut mempertikai kebebasan Suruhanjaya Pilihan Raya dan mendakwa pembangkang diketepikan oleh media.
  
Bagaimanapun, Carr berkata pilihan raya di Malaysia merupakan urusan rakyat Malaysia sendiri.


"Amat sukar bagi Australia berbuat sesuatu tentang cara ia dilaksanakan, sama sukarnya bagi Malaysia atau kerajaan lain untuk menganjurkan bagaimana pilihan raya di Australia perlu diadakan.
  
"Kami bukan pihak berkuasa pilihan raya bagi Malaysia," katanya kepada ABC Radio.
  
Carr bagaimanapun berkata Australia ingin melihat pilihan raya diadakan secara bebas dan adil di semua negara.
  
Kata Carr Anwar secara peribadi menimbulkan kebimbangan itu dalam pertemuan mereka ketika beliau melawat Malaysia baru-baru ini.
  
Carr juga menolak andaian bahawa Australia akan menghantar pemantau pilihan raya ke Malaysia dan menegaskan perkara itu perlu dipohon oleh Malaysia.Beliau turut menangkis andaian bahawa Canberra enggan bertindak kerana ingin memelihara hubungan baik dengan kerajaan pimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, yang pihaknya sedang mengadakan rundingan berkaitan perjanjian pertukaran pencari suaka.
  
Dalam temu bual dengan ABC Radio pada Rabu, Anwar berkata beliau bimbang, pilihan raya umum, yang perlu diadakan menjelang Jun tahun depan, akan melibatkan penipuan dan ramai rakyat yang layak mengundi, tidak akan dibenar berbuat demikian.
  
Katanya nama mereka yang terlalu muda untuk mengundi, berusia antara dua dan 12 tahun, terdapat dalam senarai pemilih.
  
Anwar juga mendakwa pembangkang dinafikan akses kepada media arus perdana.
  
Anwar berbincang tentang kebimbangannya itu dengan bekas perdana menteri Australia, Kevin Rudd, dan menghantar satu nota kepada Carr untuk mendapatkan bantuan Australia dengan menyatakan bahawa Australia menyokong pilihan raya bebas dan adil di Iraq, Afghanistan dan Myanmar, tetapi membisu tentang Malaysia. 

sumber : Sinar harian online

Ps: saban minggu orang-orang anwar termasuk anwar ulang alik ke Sabah. Mencanang cerita janjikan harapan. Takat beri harapan "seandainya" "kalau sudah" jika menang" pu3pun boleh berjanji macam tu. Perkara janji ni, tak tentu lagi ditunai. Tengok je selangor. Bulan bintang , cakrawala dijanjikan jika PR memerintah. Tapi apa dah jadi? Nak Sabah macam tu juga, kontang kanting mengejar pelamin anganku musnah ? Baik jangan nak terpesona janji tak tentu itu!

Anwar dan orang-orangnya kaki penipu.


#BNBah

#JanjiDitepati

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

  1. Tak da dah pemimpin luar negara nak layan dia. Semua dah tengok filem porno dia dan dah tahu siapa dia. Tu tanda2 kehancuran PKR buat selama-lamanya.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts