EE SI KUCING CERITA HANTU

Lama dah pu3 tak masukkan cerita. Fav pu3 ee si kucing. Hari ni, pu3 kongsikan ceritanya yang menarik. Baca sampai habis ya, renung2kan :

Satu Pendedahan Kisah Benar Hantu PAS.. Penyabit Kepala..Hantu Stoking.. Hantu Kum-Kum versi PAS terbaru Hantu UMNO.. Hehehe..
by Ee Si Kucing on Thursday, 29 December 2011 at 01:49

Bila Ee sebut saja Hantu pasti ada yang mengelemang bulu romanya.Pada mereka bila sebut saja Hantu pasti terbayang wajah yang menyeramkan. Dalam kepala kebanyakan orang akan terbayang rupa paras Hantu yang menyeramkan, bertaring,bermata merah,berambut panjang dan sebagainya. Pada Ee itu semua tidak menyeramkan dan menakutkan. Apa yang lebih menyeramkan adalah kisah Hantu dalam tahun2 sebelum merdeka dan selepas merdeka. Hantu yang digambarkan di zaman serba moden ni dah tidak menyeramkan lagi. Bayangkanlah sebelum merdeka lagi telah wujud Hantu yang menyeramkan lagi menakutkan setiap insan pada masa itu. Pada zaman penjajahan Jepun telah wujud Hantu yang sangat ditakuti oleh penduduk pada masa itu dikenali sebagai "Hantu Jepun". Kerja Hantu Jepun ini lebih kejam dari Hantu yang menghisap darah, penduduk pada masa itu lebih takutkan Hantu Jepun dari Hantu2 betul.. sebab kalau disabit salah ada yang akan hilang kepala dari badan dan ada yang jadi Buruh Kerahan dan dihantar ke Burma. Hantu Jepun ni biasanya adalah dari kalangan penduduk sesuatu tempat itu sendiri kerana mempunyai sifat tamak dan dengki kianat terhadap sesama bangsa. Menurut sumber pada zaman itu mereka ini (Hantu Jepun) sangat susah untuk dikesan sebab sifat mereka yang begitu baik dan alim serta sangat suka bergaul sesama sekampung.

Dalam tahun2 sebelum merdeka begitu banyak istilah hantu yang diguna pakai. Satu lagi Hantu yang paling ditakuti setelah "Hantu Jepun dikenali sebagai Hantu Komunis" menurut arwah bapa Ee Hantu ini menjadi tali barut kominis.. menyamar dalam kampung berlagak alim dan melapurkan kepada komunis dan akhirnya orang yang kena lapur tu kena jerut lehernya pada waktu tengah malam. Inilah antara hantu2 yang sangat menakutkan pendudud pada masa itu. Namun dalam banyak2 hantu yang ditakuti pada masa itu ada juga Hantu yang paling menakutkan dalam sejarah Tanah Air muncul juga akhirnya sewaktu Tengku Abdul Rahman Putra Al Haj hendak pergi ke London menuntut kemerdekaan. Hantu ini telah menakut-nakutkan seluruh penduduk Tanah Melayu agar menghalang pemergian Tengku ke London. "Hantu yang paling menakutkan dalam sejarah Tanah air ini dikenali sebagai "Hantu PAS". Hantu ini menghasut dengan pelbagai cara agar penduduk jangan memberi sumbangan kepada UMNO bagi menaja Tengku yang kekurangan perbelanjaan pada waktu itu. Hantu-hantu ini jugalah yang menjadi tali barut Brithis dalam menghalang usaha murni UMNO melalui Tengku untuk mendapatkan kemerdekaan. Mereka sanggup masuk keseluruh ceruk kampung menghasut penduduk dengan tuduhan yang berat terhadap UMNO sebagai kafir kerana berkerjasama dengan MCA dan MIC. Namun dengan kebijaksanaan UMNO,MCA dan MIC (Tengku) akhirnya berjaya juga mendapatkan "Kemerdekaan pada tanggal 30hb Ogos 1957". Ini benar2 menyakitkan hati para Hantu-hantu anti Kemerdekaan yang dipelupuri oleh PAS yang hilang kelayakan untuk berkuasa di negara ini dan mengakibatkan menjadi "Barah Dendam yang tidak ada kesudahannya.

Selepas Merdeka kerja2 pembangunan begitu rancak dibuat oleh kerajaan pimpinan UMNO. Pelbagai projek yang dibuat dan dirancang dengan begitu teliti oleh pemimpin UMNO untuk kemudahan dan menaikan ekonomi rakyat negara ini. Sekolah-sekolah telah dibina dengan banyaknya agar dapat menjadikan rakyat negara ini tidak buta huruf dan agar generasi yang akan datang menjadi cerdik dan dapat mentadbir negara dengan lebih baik. Jambatan, bangunan mencakar langit didirikan dengan pesatnya rakyat sangat gembira dengan keperihatian kerajaan yang berjiwa rakyat pimpinan UMNO. Begitu juga semasa era pimpinan Tun Abd Razak sebagai Perdana Menteri pembangunan dan masalah rakyat sentiasa di hati pemimpin2 UMNO. Semakin banyak sekolah dibina dan semakin ramai anak-anak yang menjadi semakin cerdik pandai. Pembangunan dan ekonomi berjalan seiring semuanya itu untuk kesejahteraan rakyat. UMNO semakin dekat di hati rakyat Malaysia yang berbilang kaum. Begitu juga untuk memantapkan ekonomi terutama kaum Melayu maka kerajaan telah berusaha dengan membuka pula hutan2 agar diusahakan dan dikenali sebagai FELDA. Ini sangat dibimbangi oleh parti pembangkang terutama PAS dan DAP. Mereka berusaha pula menakutkan rakyat yang terlibat dengan pelbagai cara dan menghasut rakyat jangan mengikuti segala usaha murni kerajaan. Akibatnya ramai yang telah terpilih mengundurkan diri. Hakikatnya kini FELDA telah berjaya dan mereka HamPAS juga cuba menghasut rakyat dengan memfitnah kononya FELDA telah muflis dan sebagainya. Mereka sangat bijak dengan menghasut mengunakan anak-anak muda FELDA yang kurang cerdik menghentam kerajaan. Mereka mendekati anak-anak muda FELDA dengan pendekatan kononnya cara Islam namun dalam masa yang sama menjalankan jarum mencucuk agar membenci kerajaan dengan membuat fitnah dan pelbagai tomahan busuk terhadap kerajaan UMNO.

Zaman semakin berubah begitu juga pemimpin saling berganti apabila Tun Abdul Razak meninggal dunia tempatnya digantikan oleh Dato Hussin Onn. Pembangunan dan ekonomi rakyat semakin pesat seiring dengan kemajuan yang dibuat oleh beliau bersama-sama pemimpin kerajaan yang begitu perihatin dengan keadaan rakyat masa itu. Sekolah-sekolah semakin banyak terutama di ceruk kampung dan semakin ramai rakyat yang celik ilmu. Rakyat semakin sebati dengan kerajaan pimpinan UMNO, perkara ini sangat tidak disenangi oleh pembangkang terutama PAS dan DAP. Mereka berkempen di seluruh negara memburukan kerajaan dengan pelbagai tomahan dan fitnah yang diada-adakan. Pada sekitar tahun-tahun 60an,70an dan 80an pembangunan negara semakin pesat dirancang oleh kerajaan.. semuannya ini dilakukan dengan niat ikhlas untuk memajukan negara dan rakyat agar dapat menaikkan ekonomi rakyat seiring dengan kemajuan negara. Namun pemimpin PAS dan DAP sangat takut rakyat negara ini menjadi semakin cerdik dan mempunyai ekonomi yang baik.. mereka beranggapan bahawa rakyat akan menjadi cerdik dan seterusnya akan sentiasa mendukung segala yang dibuat oleh kerajaan ini akan menjejaskan usaha mereka untuk mendapatkan kuasa.

Niat murni kerajaan sangat-sangat tidak disenangi oleh pemimpin2 PAS dan DAP. Pelbagai cara memburuk-burukkan kerajaan mereka lakukan. PAS dengan kaedah menakutkan rakyat bahawa pembangunan akan membuatkan rakyat leka ini akan melemahkan Islam dan sebagainya. Pemimpin2 PAS keluar masuk keserata pelusuk negara berkempen agar rakyat membenci kerajaan dengan harapan rakyat akan menyokong mereka dan seterusnya mendapat mandat untuk memerintah negara. Islam dijadikan modal dengan melaga-lagakan pemimpin UMNO pada masa itu.Untuk menakut-nakutkan rakyat agar membenci pembangunan yang dibuat oleh kerajaan maka timbullah buah fikiran dari HamPAS pada masa itu untuk menakutkan rakyat maka tibullah cerita kisah Penyabit Kepala untuk dijadikan korban hantu untuk membina bangunan dan jambatan. Mereka mereka-reka cerita kononnya Penjaga atau Hantu tempat untuk mendirikan bangunan atau jambatan memerlukan imbalan yang berupa kepala manusia. Maka gemparlah penduduk pada masa itu ramai yang takut untuk keluar berkerja dan kanak-kanak takut untuk pergi ke sekolah. Perkara ini sangat tidak disenangi rakyat dan ada yang menuntut agar kerajaan tidak membina bangunan dan jambatan. Boleh dikatakan modal Penyabit Kepala ini dijadikan bahan kempen oleh Pembangkang untuk menakut-nakutkan penduduk agar membenci kerajaan.

Untuk menakutkan kanak-kanak pula agar jangan pergi sekolah dan mengagalkan usaha kerajaan untuk menjadikan rakyatnya celik huruf cerita Penyabit Kepala tidak cukup kuat maka mereka cuba pula membuat cerita kononnya wujud "Hantu Stoking dan Hantu Kum-Kum" yang merayau menangkap kanak2 yang berkeliaran. Akibat dari cerita itu maka ramai kanak-kanak yang takut untuk kesekolah dan ada yang berhenti kerana bimbang ditangkap oleh hantu stoking. Boleh dikatakan ada saja cerita yang mereka cipta untuk menakutkan rakyat dan mengagalkan usaha kerajaan membawa kemajuan pembangunan kepada rakyat dan negara.Mereka juga menghalang usaha murni kerajaan untuk menjadikan rakyat negara ini "Celik Huruf" dan bijak pandai setaraf dengan penghuni negara maju lainnya. Mereka sanggup menghasut rakyat agar jangan menghantar anak2 kesekolah terutama belajar keluar negara dengan menjadi Hantu menakut-nakutkan ibubapa kononnya anak yang keluar negara akan meninggalkan Islam dan sebagainya. Ee juga masih ingat bagaimana pembangkang terutama PAS dan DAP dengan begitu biadap memburuk-burukkan kerajaan dalam usaha membuat Kereta Nasional pertama negara di bawah Tun Mahathir. Mereka begitu merendah-rendahkan tahap pemikiran Tun dan mencaci kononnya orang Malaysia tidak layak membuat kereta nasional dan sebagainya. Mereka menghasut rakyat agar jangan membeli kereta nasional dengan alasan kononnya kereta nasional begitu daif dan sebagainya. Hakikatnya kini mereka juga menikmati segala kemudahan yang kerajaan buat. Macam-macam perkara fitnah dan sabotaj yang dibuat oleh pembangkang terutama PAS dan DAP untuk menghalang segala usaha kerajaan pimpinan UMNO memertabatkan rakyat dan negara. Terbaru mereka begitu berusaha memburukan imej kerajaan dengan fitnah terhadap Kedai Rakyat 1Malaysia. Inilah kerja-kerja Pembangkang yang begitu kemaruk nak berkuasa segala-galanya tidak betul bagi mereka 24 jam kerja mereka asyik memburukan segala usaha2 murni kerajaan Barisan Nasional.

Namun kebijaksanaan pemimpin2 UMNO dan rakan2 lainnya dalam kerajaan berjaya juga mengubah negara ini sehinggalah kini negara semakin maju dan rakyatnya aman damai dan ekonomi mengorak langkah seiring dengan kemajuan. Keikhlasan menjalankan amanah rakyat telah menjadi kenyataan kenyataan negara semakin maju dan rakyat dapat merasai nikmatnya. Dalam usaha negara yang mengorak langkah menuju Wawasan 2020 menjadi negara maju namun mereka (Pembangkang) tetap tidak mahu berkerjasama dan tidak akan tunduk.. mereka tetap berusaha menghasut rakyat membenci kerajaan dengan pelbagai cara untuk berkuasa dan melumpuhkan negara ini khususnya ekonomi dan kemudiannya akan menyalahkan kerajaan Barisan Nasional. Dalam zaman sains dan teknologi ini mereka menghasut masih lagi dengan tahyul (Berkisar dgn Hantu juga..hehehe..) kononnya ada pula Pengundi Hantu.. mereka hasut rakyat agar memberontak dalam Bersih 1 dan 2 baru-baru ini yang di pengerusikan oleh Peguam Murtad S.Ambiga. Mereka juga menjadi Hantu apabila menyokong Kalimah Allah digunakan oleh penganut agama lain. (Kristian) Dan merekalah yang lebih menjadi Hantu apabila mengangkat Komunis sebagai Wira Negara. Untuk menutup kemarahan rakya mereka pula menjadi Hantu menyokong pula Seksualiti Merdeka yang hendak diadakan baru-baru ini oleh S.Ambiga. Dan yang paling buruk apabila mereka naik Hantu sesama mereka cuba pula menjatuhkan sesama sendiri dengan menuduh Dato Hasan Ali dan Nasharuddin Md Isa sebagai Hantu UMNO. Hantu moden yang memakai perhiasan Islam sebagai bahan untuk menakutkan rakyat agar memilih mereka dan membenci sesama Islam. Pada Ee mereka pemimpin2 PAS terutama Nik Ajis dan Hadi Awang sememangnya Hantu bertopengkan Islam apabila sanggup menghalalkan cara dengan menjanjikan Surga kepada mereka yang mengundi PAS dan mengkafirkan UMNO pada 1963 melalui fatwa Songsang. Mereka juga telah menjadi Hantu yang kemaruk darah apabila Hadi Awang Menghalalkan Darah orang2 UMNO sehingga terjadinya rusuhan Memali dan Ibrahi Libya terkorban serta ramai pengikutnya yang menjadi korban,ada kaum wanitanyanya yang menjadi balu dan anak menjadi yatim Piatu. Pada Ee Nik Ajis adalah ketua segala Hantu2 apabila menjadikan Bapak Segala Setan DAP sebagai rakan ranjangnya apa tah lagi apabila berkata bahawa Allah Tuhannya Mencarut dan Samsing. Renung2kanlah Hantu/Syaitan sentiasa berbisik kepada manusia untuk menyesatkannya sebagaimana janjinya kepada Allah dengan pelbagai rupa dan cara namun Hantu atau syaitan itu tidak boleh menyerupai Rasulullah saw.. Fikirkanlah dan besatulah dibawah 1Malaysia agar terjamin maruah dan meningkatkan lagi ekonomi Agama, Bangsa dan Negara.. Bersatulah!.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Comments

Popular Posts