ELOK KITA SERAHKAN KEPADA SEMUA RAKYAT UTK MEMBUAT TAFSIRAN DAN KOMEN MASING MASING.: ANNUAR MUSA

LADY setuju dengan kenyataan ini.

Sila baca

KENYATAAN BERHUBUNG PERTEMUAN DAN DEKLARASI BERSAMA TUN MAHATHIR DAN PAKATAN PEMBANGKANG,DAP,PKR DAN PAN DLL

Hari ini Rakyat Msia telah menyaksikan SATU DRAMA YG PALING MENARIK DALAM SEJARAH POLITIK NEGARA.

Ramai para wartawan menghubungi saya untuk mendapatkan komen.Secara jujur saya katakan saya tiada apa nak komen dan ELOK KITA SERAHKAN KEPADA SEMUA RAKYAT UTK MEMBUAT TAFSIRAN DAN KOMEN MASING MASING.Tidak sukar utk mereka mentafsir sendiri KERANA WATAK WATAK YG TERLIBAT adalah watak YANG SUDAH RAKYAT KENALI.

Kita ucapkan TAHNIAH KEPADA DAP,PKR,PAN DAN BERSIH kerana akhirnya menerima pimpinan mantan presiden UMNO,yg sebelum ini berpuluh tahun kami dlm UMNO berjuang supaya anda menerima pimpinannya.Itu satu takdir dan bagi sesetengah orang satu karma berlaku dlm sejarah politik Msia.

Mungkin PAKATAN HARAPAN PATUT MULA MEMIKIRKAN PULA usaha bersama TM membebaskan DSAI yg dulunya di pecat dan di dakwa susulan arahan TM.

Bagi UMNO kita akan terus BERISTIQAMAH dengan proses demokrasi yg kita pertahankan selama ini.UMNO tidak mampu berdrama kerana MANDAT RAKYAT ADALAH UTK KITA BERKHIDMAT MEMBELA NASIB RAKYAT yang secara real memerlukan kita mengerah segala kekuatan dan keupayaan MENGURUS  NEGARA DLM SITUASI DUNIA MEDIA BARU YG TIDAK MENENTU,PENUH FITNAH,HASUTAN DAN TIPU MUSLIHAT.KITA BERTANGGUNGJAWAB MEMAJUKAN EKONOMI,MEMUPUK PERPADUAN KAUM,MENJAMIN KEAMANAN SERTA KEADILAN,disamping mempertahankan kedaulatan undang2 dan keluhuran perlembagaan.DALAM KATA LAIN MEMIKUL AMANAH DAN MANDAT RAKYAT.Tiada ruang untuk UMNO berlakon dan bertindak menyanggah apa yg kita sendiri pertahankan selama ini.

Beberapa legasi ,dasar,peraturan,convention,"didikan"peninggalan TM dlm menguruskan parti dan negara akan terus kita pertahankan walau TM sendiri MUDAH LUPA mengenainya..lagi pun hari ini terbukti MANTAN PM DAN PRESIDEN UMNO itu tidaklah seburuk yg cuba di gambarkan pihak pembangkang selama ini.

Kepada Ahli UMNO marilah kita rapatkan saf dan beristiqamah bahawa pemimpin datang dan pergi,tetapi PERJUANGAN kita tetap Perkasa BERKAT KITA "BERSATU,BERSETIA,BERKHIDMAT "..insyaallah

Tan Sri Annuar Musa
4/3/16

Comments

Popular Posts