jika mencintaimu...


Org yg mencintai kamu....


1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapadia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamusatu-satunya.


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidakperduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadiimpiannya.


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati danmatanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badankamu sudah bertambah.


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamulalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti 'selalmatpagi','selamat hari minggu', 'selamat tidur', 'take care', dan lain-lainlagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeda, bukan "akuCINTA padamu", tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlisyang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkanselamat atau mengirim SMS.


7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dialalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudahmelupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dansaat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisaberulang selalu.


8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamuucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernahmengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya, berapabanyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kaumusnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemarankamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apakgemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminatikesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, ataubatuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanyakeadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bilaujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS 'goodluck' untuk memberi semangat kepada kamu.


12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yangmungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itusangat istimewa.


13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakapdi telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itudia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan inginmenghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasamemberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawapengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takutkehilangan kamu, pernah dengar 'jauh dimata, jauh dihati?'


16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripadaseperti seorang kekasih.


17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL sepertimenelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengahmalam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkankamu.


18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukanhal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakantindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akanmelakukannya lagi.


19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan diabegitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak darimenunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.


20.Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasisebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupunia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia jugamenyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadibenda-benda berharga buatnya.


21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksimenolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu,walaupun hal itu membunuh hatinya.


22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan diaakan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain.Dia sentiasa menunggu kamu.


23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinyasebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana diatidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu, diapergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.[ Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada,jangan pernah mensia-siakan orang tersebut... kamu akan menyesalmelakukannya! ]

Comments

Popular Posts