Followers

HASIL MENJADI BANGSAT

Si bangsat yang dah tak ada maruah. Tak layak dipanggil perempuan tetapi BETIN!!

Isyarat tangn bermaksud "FUCK"  Adalah simbol lucah yang tak sepatutnya muslimah bertudung tunjuk di khalayak ramai hatta pada orang yang dibenci sekalipun!!!!

#PRKPERMATANGPAUH: BUKAN PKR KALAU TAK MENGGANAS!!!

Haprak punya penyokong PKR! Inikah cara konon dahaga nak berkuasa????!!!!!

#PRKPERMATANGPAUH: MERAYU VS GANAS?????????

Akibat ikut nafsu kononnya nak tunjuk gagah konon, hasilnya pengundi yang tak bersalah menjadi mangsa keganasan!

Menurut sahabat LADY, kejadian pergaduhan baling membaling objek sebagai provok di hadapan kawasan mengundi SK Tanah Liat menyebabkan seorang wanita merupakan pengundi telah tercedera

Meraih undi bukan begini caranya bro! Tak bolehkah hari mengundi berjalan dalam keadaan aman dan tenang????  Penyokong PKR ini sah sah mulau (gila) lagi biul!

BAGI RUANG MASA MENYELESAIKANNYA

Memang jika di lihat sepintas lalu, itulah andaian mereka. Jika diperhatikan secara bijak, kenyataan menteri ini adalah sebaliknya. Ianya adalah kenyataan kebaikan untuk jangka masa panjang.

LADY cuba memahami situasi berkenaan prabayar kini. Ianya antara topik terhangat lagi sizzling apabila kastam mengumukan penangguhan nilai dibayar ke atas kad prabayar dan arahan beralih tugas kepada menteri komunikasi untuk menyelesaikan masalah prabayar ini.

Ulasan rakan cyber tentang ini.. sila baca

Bukan mahu hilang undi dan juga populariti tetapi mahu memastikan rakyat mendapat hasil manfaat dari perlaksanaan GST.

Maksud YB Menteri DS Shabery Cheek itu kerajaan akan hilang RM800juta hasil gst setahun kerana pengguna topup dikecualikan gst. Faktanya yang paling banyak guna topup adalah warganegara asing.

Rakyat tempatan ada guna bukan tak guna cuma warganegara asing lebih banyak guna dan juga isian prabayar balik kerap dan tinggi berbanding rakyat Malaysia.

Takkan kita nak beri pengecualian pada topup dan memberikan pelepasan kepada warganegara asing?

Dengan cukai RM800juta dari GST Topup setidak tidaknya 2 buah hospital mampu dibina oleh kerajaan. Rakyat akan dapat manfaatnya.- sir azri

Ps: LADY akur perbelanjaan untuk telekomunikasi sedikit meningkat kerana penggunaan kad prabayar untuk broadband. Tetapi, ia tidak menjejas kepercayaan LADY bahawa GST ini menzalimi rakyat

SEJAUHMANA KEBENARANNYA...

LADY tak nak komen banyak tentang gambar di atas. Tetapi berharap apa yang ditunjuk dizahirkan keesahannya melalui undian menolak calon PKR dalam PRK kelak.

PENIPUAN YANG SANGAT KETARAPerhatikan gambar di atas. Yang buat editing pada gambar berkenaan tak bijak. Mata si Asrul sememangnya bermasalah! Dia dengan megah dan bangga memuji hasilan kerja kasar pegawainya . LADY sepintas lalu melihat gambar posting si Asrul dalam acc FB nya terus melihat penipuan sangat sangat ketara. Tak nampakker Asrul??? Atau dah teruja sangat sebaik sahaja menerima gambar yang dikirim oleh si pegawai tanpa memeriksa ketepatan gambar terus lakukan posting di FB! Hahahahahahaha.... lawak sungguh!!!

perhatikan gambar initak nampak ada yang pelik ???? tak apa/ tengok lagi gambar yang LADY Zoom kan ini pula...


ada nampak tak kepelikannya? tak nampak juga??? baiklah. perhatikan yang tlah LADY bulatkan ini. 


nahhhhh.. mesti baru perasankah kepelikan pada gambar yang telah digunakan oleh si Asrul di laman FB nyaa!!! Ianya telah ditambah dengan menggunakan kaedah crop dan paste. kerja tak seni dan tak berkualiti. Bentuk persegi yang ketara setiap sudut. Pada pandangan LADY, Ruang yang LADY tak bulatkan itu sahaja yang tidak ditokok tambah oleh editor!!!! LADY tak reti nak buat editing gambar-gambar macam ini, tetapi mata LADY belum tahap rabun dan minda LADY tidak buta untuk menilai ketepatan gambar.

Kalau nak menipu.. biarlah lakukan penipuan yang bijak..  jangan sampai nampak sangat ianya penipuan!!!!!

sebenarnya tenag meroyan tu, sasaran himpunan MayDay kat KL dikatakan konon nak menghimpun sejuta penyokong, agaknya.. apabila berlaku terciptanya gambar yang diedit seperti ini menyatakan jumlah sasaran tidak tercapai, demi melindungi KEMALUAN BEESAR  hasil kegagalan mereka, maka terciptalah gambar fantasi ini. itu andaian LADY

ps: semalam LADY mlihat berita, amalan membuat himpunan 1 mei ini sebenarnya dipraktikkan olh rakyat di Indonesia. tetapi ia berkaitan perjuangan untuk pekerja demi perolehi kebajikan yang dituntut. dakah pihak penganjur melihat cara ini sebagai langkah kononnya mnentang pembangkang? nampaknya, amaan demo a.k.a himpunan jalanan ini bukan amalan bermoral rakyat Malaysia dan ia tidak praktik dilaksanakan di negara berdaulat ini. 

PELAJAR UMS TERLIBAT DALAM HIMPUNAN MAYDAY?????!!!!!!!!


menurut sumber jumlah peserta dalam 250. Yang menjadi ramai tu orang awam yang seronok sangat mak menjadi penonton serta anggota polis yang berpakaian biasa termasuk rakan cyber jumlah meningkat 500 orang. Dinayatakan jumlah sasaran adalah 10k.....

Biar gambar menceritakan sebenarnya.  Himpunan  jalanan tu LADY anggap sebagai perancangan gagal.

Lantaklah ko!!

Cuma LADY kecewa dengan penglibatan pelajar UMS dalam himpunan berkenaa  yang diketuai si Asyraf. LADY berharap ada tindakan tatatertib ke atas pelajar ini kelak. Perhatian LADY kepada penyertaan pelajar yang tak berpaksi pada akal tetapi emosi! Hmmmmm... kenapa pelajar UMS???? Memalukan!

Gambar-gambar di atas membuktikan penglibatan mereka. Mohon tindakan!!!

Sumber gambar: rakan cyber Sabah

ps; MayDay? heheheh macam tajuk game HayDay je!!!!