Followers

IDAMAN AMBIGA??? YALAH TU!

Adakah seperti ini yang diidamkan oleh minachi Ambiga 31hb kelak? Agenda tersembunyi sebalik kata konon menuntut keadilan kepada rakyat yang menderita kerana ke'NAIK'an oleh kerajaan.?

Tak ada demontrasi menjadi aman.
Tiada demontrasi dibuktikan selesai dengan tenang
Tidak pernah demontrasi jalanan berakhir dengan kedamaian...

BERTINDAK LEBIH TEGAS

Tangkap dan siasat saja semua individu yang buat kenyataan atau sebar di media sosial yang menunjukkan ciri-ciri menyokong himpunan guling 31hb disember 2013 ni.

LADY setuju sangat kata Dato Rafi. Laporan 600 dah dilakukan hanya seorang baru direman. Bagaimana pula kepimpinan PR yang sudah mengumumkan dirinya menyokong demontrasi secara terang dan jelas pula. Tak soalsiasat mereka juga kah?

LADY sememangnya sangat benci demontrasi jalanan. Tak mendatangkan kebaikan walau setitik pun. Hanya mengundang keburukan semata!

ALASAN REMEH!!!!

Tak taulah LADY. Acap terBOCOR cerita songsang dia.. setiap kali "dia kata akaun dia kena hack". "Bukan dialah" budak cybertrooper punya kerjalah. Dengan erti kata lain... dia ni BAEK SANGAT PUNYA MANUSIA. Almaklumlah... ANUGERAH ILAHI lah dikatakan oleh Kak Wan.

Kasihan... pakar IT PKR tak buat kerja kah sampai big bos selalu jadi mangsa pencerobohan akaun media sosial???????

LADY tak nak letaklah gambar tak senonoh tu sebagai bahan hiasan dalam blog LADY ni.. tetapi menurut rakan media sosial LADY.. twitter ni jarang bebenor orang nak hack. Buang masa hanya nak 'hack' untuk 'like' dan selepas tu blah! LADY bersetuju dengan kata mereka. Dari menceroboh sekali lebih baik rampas terus!!!!!!

Kalau betullah akaun tu dah kena nodai oleh cybertrooper.. kenapa tidak arahkan pakar IT PR jejak penceroboh tu? Dedahkan siapa dan di mana. Mereka ni retiker buat kerja atau.... mereka tak mampu nak 'backup' bos sebab ianya adalah tindakan yang bos lakukan kerana terkehel dan lupa... ada manusia sentiasa memerhatikan aktiviti media sosialnya!!!!!!

Umur dah senja tu... elok memperbanyakkan amal ibadah lah pakcik! Jangan mengajak lebih ramai buat dosa dengan penipuan demi menutup pembohongan yang dibuat. Jangan nak berlakon pada perkara yang dah sah kenyataan!

Apapun... pada pandangan LADY alasan yang diberikan oleh Anwar Ibrahim ini sangat lawak mengalahi Maharaja Lawak Mega yang menjadi siaran hiburan terhangat!!!!

Ps: berbaki 3 hari sahaja lagi menjelang tahun 2014. Semoga sepanjang 3 hari ini tidak ada berlaku kesongsangan lagi dah oleh pakcik ini.

LADY cukup bersetuju dengan tindakan pemimpin Idola LADY Tun Dr M memecat pakcik tu ketika beliau masih menjawat Perdana Menteri.

KALENDER PR 2014??

Demi rakyatkah NAIK tu????

HI LADY!!! AWAS DENGAN HIDDEN CAMERA!!!!

Pastikan anda tidak menjadi mangsa.

Pesanan sayang LADY kepada semua pembaca wanita

PEMILIK AKAUN FACEBOOK DIPERCAYAI HASUT GULING KERAJAAN DIREMAN 5 HARI

Pemilik akaun Facebook yang beroperasi dengan nama Asmaelz Hadzeny II ditahan reman selama lima hari pada Jumaat bagi membantu siasatan berkaitan cubaan menghasut orang ramai menyertai perhimpunan untuk menggulingkan kerajaan pada 31 Dis.

Timbalan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (Risikan/Operasi) Polis Bukit Aman, Datuk Mazlan Mansor berkata perintah reman diperoleh daripada Mahkamah Majistret Kuala Lumpur, kira-kira pukul 12 tengah hari.

Beliau berkata lelaki berusia 25 tahun itu kini ditahan di Bukit Aman bagi membantu siasatan.

Suspek yang diburu polis sejak minggu lepas, dibawa ke Kuala Lumpur pagi Jumaat setelah dia ditahan pada 11 pagi semalam di Saratok, Sarawak.

Kes disiasat mengikut Seksyen 124C Kanun Keseksaan iaitu cubaan melakukan sesuatu aktiviti yang menjejaskan demokrasi berparlimen. - BERNAMA

Ps: padan muka. Kalai boleh yang kongsi status,  retweet. .. dijejak untuk disoalsiasat juga.

BARU TAU DIA GILAKAH???

Dah lama LADY sedar dia ni orang Gila. Gila nak berkuasa. Gila nak berkedudukan. Gila tembirang. Gila nafsu.

Sebab dia memang orang gilalah dia SUKA sangat rusuhan jalan raya. Dah pilihanraya dia kecundang.

Kerana nak jadi orang no 1 Malaysia dia tak kisah negara binasa. Dah itu cita-cita utamanya. Kerana KECINTAAN KUASA itu dia sanggup lakukan APA SAJA

Pada pentaksub manusia ni. Siapalah anda di mata dia? Korban untuk meniti naik ke atas lah jawapannya!

HEI.. CORNER BARING 360° NAMPAK!!

Baru semalam rasanya LADY memuji kematangan dan kebijaksanaan MB kelantan ini.

Hari ini baca berita dah cerita lain pula. 'conner baring 360° 'nampak! Berdasarkan petikan dalam sinar harian yang LADY baca tadi...

"beliau akan sentiasa bersama Pas serta rakyat menjayakan program Gerakan Turun Kos Sara Hidup (Turun), yang akan diadakan hujung bulan ini.

"Turun ialah gerakan rakyat. Ia hasil daripada denyut nadi rakyat yang mengeluh sekian lama akibat kenaikan pelbagai harga barangan dan perkhidmatan kerana salah urus BN.

"Saya sepenuhnya bersama kepimpinan Pas tentunya sentiasa bersama-sama gerakan rakyat untuk terus mendesak kerajaan Malaysia mendengar suara rintihan hari rakyat.

"Jika ada yang berkata bahawa ia bertujuan untuk menggulingkan kerajaan, saya kira ia hanyalah omongan palsu semata-mata kerana takut akan bayang-bayang sendiri," - sinar harian

Pembelaan sebeginikah dikatakan sangat ADIL ? SAJA  nak membazirkan kewangan! Nak memburukkan imej negara dengan sokongan himpunan jalanan ini. Dan LADY boleh jangkakan ia lebih ke arah RUSUHAN!

Dh tu buat hujung bulan. Ambang tahun 2014 . Untuk tujuan apa? Nak mempopularkan negara dengan suasana negara jiran yer? Nampak bebenor EMOSI DAN NAFSU MELAMPAUI KEMATANGAN AKAL FIKIRAN.

LADY bencikan rusuhan jalanan. Menyampah himpunan jalanan juga. Tak ada bukti atau sejarah aktiviti ini mendatangkan kebaikan. Semua mendatangkan KERUGIAN, KESUSAHAN, KEROSAKAN, KESULITAN dan paling utama IMEJ BURUK.

Nak jadi pemimpin ramai sememangnya kena BERANI. Tetapi berani biar bertempat. Berani biar bijak. Bukan main redah dan langgar sahaja.

Dari kerajaan kelantan menyusahkan rakyat kelantan turun ke kuala lumpur baik lakukan  aktiviti positif yang memberi manfaat pada rakyat kelantan sempena menyambut ketibaan tahun 2014. Ceramah pendidikan ker... majlis penerangan isu semasa negeri. Kalau himpunan jalanan 31hb dikatakan mendatangkan manfaat.. manfaat kebenda apa namanya.!??? Dahlah yang datang menjadi peserta ni jenis tak bertanggungjawab. Kanak-kanak dan bayi diheret sama. Bila dah menghadapi kesukaran meraung tuduh pihak lain mengancam keselamatan keluarga! Merepek bodoh sungguh!

Malang sungguh kelantan dpt MB ikut telunjuk ni. Tak ada pendirian tetap. Ni berjuang untuk rakyat ker atau nak berjuang kekalkan kedudukan dan jawatan??? Lu fikirlah sendiri.

Ps: LADY malas nak letak gambar MB Kelantan. Seolah-olah mempopularkan dia pula. Baik bubuh gambar lain

JANGAN JADI BODOH MENYERTAI DEMONTRASI JALANAN. pesanan tak ditaja oleh LADY kepada semua

BIJAK BIJAK.

Alhamdulillah. Ini kenyataan bijak dan matang.

MANUSIA NI JUGA DIPERCAYAI SANGAT????!!!!!

# Kenapa nak memperbodohkan diri ?

# mengapa suka sangat percaya???

# apa kelebihan dengan menerima pembohongan dia ni???

LADY pelik sangat... masih ada sanggup memperbodohkan diri mempercayai sangat manusia ini. Dia mencipta 1 isu sememangnya gempak... agaknya disebabkan itu dia diambil menjadi pakar strategik si Anwar kan. Tetapi menyelesaikan isu untuk membunuh sasaran selalu pula berakhir dengan kegagalan yang memalukan dirinya semula

Tetapi.....

Masih juga dia ni diterima pakai

Sah....

Dia ni spesies Anwar.. tulah pasal orang suka dia punya tembirang

NAK JADI MANUSIA ATAU BINATANG??????

LADY memang tak boleh membaca apa dalam otak si minachi ambiga ni. Tetapi apa yang dilakukan oleh perempuan ini LADY boleh kata.. dia sememangnya manusia variasi DAJJAL yang sukakan kemusnahan! KEADILAN baginya adalah KEROSAKAN. KEADILAN baginya adalah kESONGSANGAN. KEADILAN baginya adalah PENDERITAAN orang lain.

saban kali ada berlaku rusuhan di luar negara dan mencacatkan suasana negara berkenaan. Si dajjal Ambiga ini terus bangkit semangat Dajjalnya menyalurkan NAFSU dajjal di negara. Semangat menggulingkan kerajaan melalui rusuhan jalan raya tetap diidamnya. Almaklumlah... perkara ADIL adalah sesuatu kEZALIMAN kepada JIWA KACAU nya dan NAFSU SERAKAHnya menolak semua perkara ADIL bagi fikiran MANUSIA NORMAL.

Menyokong NAFSU perempuan DAJJAL ini samalah menyokong kemusnahan dan mereka yang mengikut PERINTAH ini adalah kumpulan kuli-kuli gila yang sangat malas menggunakan otak. Hanya BINATANG sahaja yang memiliki otak tetapi tidak memiliki kelebihan menggunakannya untuk berfikir. Andai manusia MALAS berfikir.. seolah-olah mereka meletakkan diri mereka setaraf dengan BINATANG!

LADY tidak melihat himpunan 31HB ini langkah BIJAK manusia yang menuntut KEADILAN. negara sudah melaksanakan proses yang sangat adil kepada rakyat yang berkelayakan. Rakyat telah menzahirkan kebijaksanaan mereka melalui proses undi. Tetapi bagi 'mereka' yang MENGGILAI KUASA ini. Proses penzahiran terlalu SUKARA UNTUK  DIPERAKUI. Kenapa? Biar LADY beri jawapan. Penzahiran rakyat adalah ZALIM pada diri mereka. Dan siapa mereka yang dimaksudkan itu. Ianya tidak lain tidak bukan Ambiga bersama keldai-keldainya (kasihan keldai ini. Hanya haiwan ini sahaja sesuai dijadikan contoh yang sangat sesuai)

Apapun.... LADY tahu.. masih ramai manusia di negara ini sangat mencintai anugerah Allah iaitu AKAL FIKIRAN. Disebabkan kebijaksanaan ini himpunan jalan raya sebelum ini GAGAL memusnahkan keamanan negara. Hanya mereka yang sanggup menjadi KELDAI sahaja menyertai himpunan itu!!!!

LADY berharap. Sempena menjelangnya tahun baru 2014 kelak. Buku dairy pun baru. Usiapun baru. Janganlah jadi manusia mental statik ( kepada manusia yang sukakan Ambiga) bukalah diary baru anda dengan berazam menjadi manusia yang suka berfikir sebelum bertindak. Mana-mana agama di dunia ini. Mana-mana kepercayaan di dunia ini tidak meminta manusia berlakuan sepertu binatang yang hanya ikut nafsu kerana berkehendak Kuasa kecuali YAHUDI. Adakah anda yang mengaku sebagai hamba Allah memperakui YAHUDI itu anutanmu????? Lu fikirlah sendiri kepada individi-individu yang kononnya mengaku PEJUANG ALLAH (PAS dan ARBAIYAH)!!!!

Kalau tak sayang orang lain semasa rusuhan jalan raya itu. Fikirkan  diri sendiri. Ikut hati membawa mati. Ikut nafsu jadi hantu. Ikut rasa orang lain menderita! Nak berkuasa.. faktor mengutamakan hak orang lebih tinggi peratusannya dari memperjuangkan nafsu diri! So lu fikirlah !

PS: Cuti pada zahir LADY tak bermakna CUTI pada tanggungjawab diri.

Sumber gambar : puteri UMNO Malaysia

SEKADAR PERINGATAN SEMATA. LU BUAT LU WAJIB TANGGUNG!!!!

SELAMAT ULANG TAHUN IDOLAKU TUN DR M


Selamat hari jadi. Semalam. Semoga sentiasa sihat selalu my Idola. Tun dr Mahathir. Negarawanku.

KDN SUDAH MENUNJUK BUKTI CIRI-CIRI SYIAH ADA PADA MAT SABU


Kenyataan akbar yang dilakukan oleh KSU telah menjelaskan bahawa

KDN sahkan Mat Sabu Timbalan Presiden PAS pengamal Syiah.


Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri (KDN), Datuk Abd. Rahim Mohd. Radzi mendedahkan sepuluh maklumat yang menunjukkan Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu cenderung dan terlibat dengan fahaman Syiah.

1- Mat Sabu pernah gesa umat Islam contohi kepimpinan Imam Khomeini Syiah.

2- Mat sabu kata kagum dgn kepimpinan dan perjuangan khomeini dan banyak corakkan pemikiran beliau.

3- ketika mengulas perutusan krismas,Mat Sabu telah gunakan pendekatan Syiah sebagai terma rujukan

4-Timb presiden JATI pernah kata Mat Sabu ikon syiah dan beliau gagal nafikan dirinya mempunyai kaitan dengan Syiah

5-Mat Sabu terang terang puji setiausaha agung syiah dan mengaku beliau dan osteri kerap bertemu pemimpin syiah itu.

6-Beliau telah membuat lawatan ke masjid syiah di wilayah Satun, selatan Thailand

7-Beliau beberapa kali hadir kelas pengajian yang dikendalikan ustaz yang berkefahaman syiah di Bukit Merah Semanggol Perak

8-Mat Sabu kerap lawat Iran dan pernah terlibat dalam program penghantaran pelajar malaysia di Qom Iran.

9-Mat Sabu pernah lafazkan selawat sebagai mana yang diamalkan oleh penganut syiah pada ceramah pas di Arau Perlis

10-Mat Sabu dilihat mendirikan solat menggunakan batu leper ditempat sujud.

Sumber: Rakyat News

Ps: LADY nak tahu, apa tindak nalas Mat sabu selepas membaca kenyataan berkenaan. Adakah dia akan meneruskan penfailan Saman ke atas Menteri KDN DS Ahmad Zahid Hamidi atau hanya akan menjawab sahaja melalui portal rakan media pembangkang? Atau.... seperti biasalah.. penyokongnya memaki hamun di media sosial

@IBDIL TENGAH BUAT APA?


Apa khabar manusia bernama @ibdil. Apa dia nak buat saat para pembangkang sedang menggunakan  persidangan UMNO kononnya punca bencana banjir besar kini?  Dia nak biarkan media arus perdana menjawab tohmahan pembangkang ker dalam surat khabar?


#BELAJAR... BELAJAR.. BELAJAR
#Lifestyle???? or Looser????

BANTUAN DAH MASUK, PAS BARU CADANG SUARA?


Alahai... sedih lak LADY dengan 'kelembapan' tindakan PAS ini. Kemampuan pengurusan PAS tak sama dengan kerajaan BN serta NGO di bawah kerajaan.


Tengok saja blogger rakyat marhean. Dia sibuk nak menceritakan PAS meminta kerajaan isytihar kawasan bencana konon untuk memudahkan penyaluran bantuan serta keperluan mangsa tanpa birokrasi? Walhal sejak hari persidangan agung sayap-sayap UMNO. kepimpinan UMNO sudah ada bertindak masuk kawasan memberi bantuan. NGO serta belia sudah bergerak menghulurkan bantuan. Sayap UMNO terutama pergerakan Puteri UMNO Malaysia menyediakan tabung bencana alam dan telah menggerakkan kepimpinan akar umbi di kawasan banjir.


Semua itu tidak menunggu lagi 'CADANGAN SUARA' tetapi telah BERTINDAK membantu!
Hari ini sudah masuk hari keberapa banjir terburuk dalam sejarah negara berlaku. YAB Perdana Menteri sudah pun berjalan masuk kawasan banjir. Tetapi PAS baru memulakan langkah suku hanya mampu bersuara.. alahai.. bukankah sangat bertepatan apa yang LADY katakan DARJAH KELEMBAPAN PAS sangat KRONIK?

LADY bukan hendak mempolitikkan suasana bencana banjir untuk menarik perhatian atau membodek kerajaan BN terutama parti tercinta LADY UMNO. Hakikatnya... inilah pihak yang mendahului keperluan rakyat yabg memerlukan dalam bentuk tindakan seiring dengan kata-kata. Berbeza dengan PR hanya banyak BERCAKAP tetapi tiada tibdakan dilakukan seperti yang diperkatakan!

Apapun. Kerajaan BN tak akan membiarkan Mangsa banjir menghadapi kesusahan bersendirian. Bantuan tetap datang tanpa dipinta. Sukarelawan hadir menghulur bantuan tanpa dipaksa. Insyallah.
Tahniah LADY ucapkan kepada seluruh pihak yang tampil menghulur bantuan. Berbangga dengan keikhlasan sahabat LADY yang berusaha meringankan beban mangsa banjir tanpa mempedulikan ideologi politik.


JANGAN TAHU BERCAKAP SAHAJA TANPA BERTINDAK!!!!

#BELAJAR.. BELAJAR.. BELAJAR

CERDIK VS BODOH


Apa membezakan orang cerdik dan orang bodoh? Orang cerdik akan bertindak selepas berfikir. Orang bodoh akan bertindak sebelum berfikir.

LADY semakin kagum dengan ustaz Kazim. Terharu apabila menyatakan bahawa beliau menolak lantikan menggalas tanggungjawab sebagai MT UMNO kerana mengelak UMNO difitnah. Allahu Akbar! Betapa mulianya hati ustaz ini!

Cuba bayangkan dan fikirkan. Ketika mengumumkan penolakan jawatan MT UMNO tersebut, ustaz Kazim telah memberi sebab tiga perkara iaitu komitmen luar sebagai penceramah, mahu menjaga urusan pentadbiran Pusat Pendidikan Al-Barakah dan ingin menjaga nama baik Umno daripada terus difitnah.

Lagi menyentuh hati LADY ketika ustaz ini menzahirkan niatnya dengan menyatakan  tetap terbuka untuk memberikan idea dan cadangan yang membina kepada perdana menteri terhadap agenda transformasi agama di dalam Umno.Ya Allah! Limpahilah Keberkatan kepada Hamba-Mu ini.

Menurut sumber. Ustaz Kazim dilantij menjadi MT UMNO oleh YAB Perdana Menteri melalui perbincangan dan pandangan 4 mufti. Bukan calang-calang memberi pendapat.!

Dalam temubualnya bersama wartawan Rakyat News beliau menyatakan:
 
"Perdana Menteri memberitahu pelantikan saya adalah untuk memberi nasihat kepada ahli-ahli Umno dan memperkasakan agenda umat Islam dari peringkat sekolah rendah hingga menengah.   

"Saya nampak perdana menteri sangat terbuka dalam hal agama dan meminta saya merangka satu sistem pendidikan terbaik bagi membentuk generasi muda menjadi orang yang lebih baik,"

Rasa kecewa  dengan tuduhan orang ramai dalam laman sosial dan blog yang melabelnya dengan pelbagai gelaran seperti syaitan bisu, anak babi, gila glamer dan mahukan duit melalui jawatan dalam MT juga disebut ketika sesi temubual tersebut :

"Saya belum lagi beri jawapan mereka dah maki hamun. Macam mana orang Pas yang dikatakan memperjuangkan Islam boleh kata macam tu? Sepuluh tahun saya berkecil hati dengan mereka kerana membuat tohmahan buruk terhadap saya.

"Masa Kedah diperintah Pas saya digam walaupun bukan ahli Umno. Poster gambar saya dilukis dengan bertanduk seolah-olah syaitan. Kemuncaknya mereka kata saya anak babi menyebabkan saya ambil keputusan meninggalkan Pas," katanya.

Berdasarkan kenyataan ustaz ini.. seperti mana yang LADY tulis pada artikel ringkas semalam dah menunjukkan amalan buruk dalam PAS ke atas individu yang boleh menggugat kedudukan mereka dalam PAS. persoalan dalam fikiran LADY.. siapakah dalangnya? Ramaikah? Sikitkah?? Tetapi yang jelas.. sememangnya ADA!!! .membuktikan.. PAS HANYALAH PARTI POLITIK SEMATA!!!!

Cerita di atas kisah orang cerdik.

Berbeza pula dengan orang bodoh ni. Bertindak sebelum berfikir. Lebih mengutamakan keperluan diri walau menjahanamkan nama baik parti atau kumpulan besar yang diwakili. LADY malas nak katakan siapa. Rakan-rakan pembaca boleh membayangkan siapa sahaja individu yang memiliki ciri-ciri berkaitan dan lakukan perbandingan. Hehehehehe....mm

BERFIKIR SEBELUM BERCAKAP. BIAR KITA DIAM DARI MENGATAKAN SESUATU YANG MENUNJUKKAN BETAPA BODOHNYA KITA!

#BELAJAR.... BELAJAR... BELAJAR....

#PAU2013 : WARNA WARNI SAAT PERBARISAN DI PWTC

 




 


 








sumber gambar : sahabat LADY

PAS AMALKAN SIKAP MENCACI???!!!

Macam-macam cerita dikompang budak-budak PR apabila Ustaz Kazim menolak perlantikan MT UMNO. Pelbagai variasi cerita direka dan dicipta. LADY tak nak mengulas lagi berkenaan penolakan tersebut. Seperti yang LADY katakan sebelum ini. LADY menghormati keputusan penceramah ini.

Tetapi suatu maklumat yang menarik perhatian LADY. tohmahan... cacian.. kutukan ke atas Ustaz ini bukannya bermula selepas dia dilantik menjadi MT UMNO!!! Sebelumnya situasi seperti ini sudah dihadapinya! Masyallah!!! Astagfirullah!!!

Barulah LADY tahu. Aktiviti PAS menghentam, membalun.. mencerca.. menfitnah.. mengutuk.. mencaci.. mengkafirkan bukan sahaja kepada UMNO sahaja. Malahan ahlinya yang memiliki kelebihan ilmu dan tidak mengamalkan sikap mempolitikkkan agama.!!!

Ianya bukan suatu fitnah yang LADY cetuskan untuk perhatian! Pengakuan Ustaz Kazim apabila ditemubual oleh wartawan agendadaily sebagai bukti, bahawa PAS sememangnya mengamalkan aktiviti yang tidak diperintah dalam kehidupan Islam itu sendiri.

Menjadi pertanyaan dalam fikiran LADY.... tidak adakah ulamak dalm PAS menegur perbuatan ini? Atau mereka juga diarahkan untuk ZIP MULUT serta MEMBUTAKAN MATA?? Agar serselamat dari menerima nasib malang individu seperti Ustaz Kazim??????

Persoalannya... kenapa mereka sanggup berSUBAHAT? Adakah kerana ada sifat iri hati dang dengki? Bukankah 2 sikap ini adalah sikap buruk yang tercatat dalam Al-Quran. Apapun LADY leterkan... ulamak PAS lebih bijak Islam kan. Takkan mereka tak tahu.! Kalau tak tahu juga... buat malu je mengaku atau mengiyakan diri sebagai ulamak!

#PAU2013 : SUASANA HARI PERASMIAN PERHIMPUNAN AGUNG UMNO

hanya gambar boleh menceritakan kemeriahan majlis ini sebelah paginya. saksikannya