Followers

JUARA RAKYAT-PENDIDIKAN SIPITANG

Puteri UMNO Sabah Puteri Seri Kandi
28HB JANUARI 2010 - TAHNIAH BUAT umno BAHAGIAN sIPITANG YANG BERJAYA MELAKSANAKAN PROGRAM PENDIDIKAN. SEDERHANA TETAPI SEBENARNYA SUATU YANG BERMANFAAT DAN BERNILAI.SEBAGAI SEBAHAGIAN JENTERA PENGGERAK PROGRAM ITU, SUATU KEPUASAN TERBIT DALAM DIRI MELIHAT WAJAH2 PENERIMA TERMASUK KELUARGA MEREKA.

PUTERI UMNO TURUT MEMBUKA KAUNTER PENDAFTARAN AHLI UMNO SERTA MEMBANTU SPR UNTUK DAFTAR PEMILIH


PENCERAMAH MOTIVASI eN SARIP ADOL MERUPAKAN PENSYARAH DARI UMS YANG BAKAL MENJAWAT TIMBALAN MUFTI SARAWAK. (PENSYARAHKU UNTUK KURSUS TAMADUN ISLAM DI UMS DULU) DIADAKAN JUGA BERDIALOG ANTARA IBUBAPA DENGAN PENSYARAH

PUTERI UMNO BAHAGIAN SIPITANG MENGIRINGI KIOR, LAGU NEGARAKU, SABAH TANAH AIRKU DAN 1 MALAYSIA. TURUT HADIR BERSAMA JAWATANKUASA PERGERAKAN WANITA UMNO BAHAGIAN SIPITANG.

MEMORI PENERIMA ANUGERAH. LIHATLAH WAJAH MEREKA


INSYALLAH AKAN BERTEMU SEMULA DI TAHUN HADAPAN. SALAM PERJUANGAN. TAHNIAH UNTUK PENERIMA ANUGERAH

SKUAD PRIHATIN (KOTA MARUDU)

Puteri UMNO Sabah Puteri Seri Kandi
Perjalanan diteruskan menuju ke Kota marudu. Sebelum masuk ke kawasan kampung, skuad prihatin Puteri bertandang ke Pejabata Daerah Kota marudu untuk menghulurkan bantuan kewangan utk bantuan mangsa banjir melalui ADO. Kebetulan ketika itu Pegawai Daerah demam. Musim demam :)
Wajah-wajah yang menyertai rombongan skuad ini


Tak percaya bukan ini sinamakan rumahku syurgaku. inilah hakikat yg perit disaksikan dengan mata sendiri.


Perkara ini kelihatan remeh tetapi sebenarya perlu perhatian. Pelbagai respond diperolehi sebagai sahaja gambar rumah2 ini diuploadkan ke ruang Facebook ku, ada yg nk menghentam kerajaan BN ada yg kata pemimpin kwasan xpeduli. ada pro dan kontra. saya benar2 tidak menjangka sampai begitu sekali reaksi yg diberi oleh rakan FB.

salam perjuangan

catatan Skuad Prihatin (Kota Belud)

Sipitang- Bersama skuad Bantuan Banjir Puteri, kami telah menjelajah ke zon 1 , menghulurkan bantuan kepada mangsa banjir bermula dari daerah Kota Belud. Lokasi pertama kami di dewan Salleh Kota Belud , walaupun kebanyakan kawasan telah ditutup pusat penempatan mangsa banjir, kami dapati terdapat 18 keluarga lagi masih berada di situ .

Perjalanan diteruskan ke Dewan SMK Taun Gusi, di sana mangsa banjir masih lagi ramai, perjalanan di sana juga menampakkan pemandangan rumah umpama berada di sebuah tasik .

Puteri UMNO Sabah Puteri Seri Kandi