Followers

Rumah Terbuka kali kedua di Padas Damit

Ragam Sepanjang Ramadhan dan Majlis Rumah Terbuka

Mesra Rumah terbuka Hari Raya ke-2

RUMAH TERBUKA UMNO BAHAGIAN SIPITANG

Pada 21hb September, perkarangan JKR Daerah Sipitang, rumah terbuka UMNO Bahagian buat julung kalinya diadakan secara terbuka iaitu berlangsung di kawasan lapang. Tidak seperti tahun-tahun sebelumnya, majlis seperti ini diadakan di dalam Dewan Serbaguna daerah sipitang.

http://widget-a9.slide.com/widgets/slideticker.swf" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" scale="noscale" salign="l" wmode="transparent" flashvars="cy=bb&il=1&channel=3098476543662014377&site=widget-a9.slide.com" style="width:400px;height:320px" name="flashticker" align="middle">


Benar apa yg kita nmpak?


Apabila kita melihat sesuatu, kebiasaannya kita boleh mengagak apa yang bakal berlaku atau telah berlaku. Tetapi apabila mata kita melihat pada suatu suasana, minda kita akan memproses memberi maklumat berdasarkan data-data yang tersimpan dalam otak kita. Tindak balas berikutnya berdasarkan hasil proses otak kita.


Pernahkan kita terasa, tindakan kita ada kalanya tidak menepati apa yang sedang berlaku. Maksudnya, sesuatu apa yang kita nampak, pemikiran dan tindak balas kita adalah sebaliknya? Tindak balas yang dimaksudkan bukan sahaja kelakuan menggunakan tenaga kita, malahan impresi wajah, penilaian kita terhadap sesuatu berdasarkan apa yang kita nampak.


Persoalannya sekarang, benarkan apa yang kita nampak merupakan perkara yang benar? ataupun ia menjadi benar apabila kita meletakkannya sebagai perkara yang benar, berdasarkan pengetahuan yang telah kita miliki?

Berbuka Puasa
Kata Ketua Bahagian ayahanda YB Dtk Sapawi Ahmad, Bulan Ramadhan merupakan bulan penuh rezeki, bulan ramai menjadi pemurah. Setuju sangat dengan kenyataan itu. Gambar pemandangan masjid UMS yangsempat saya rakamkan. Tahun akhir saya bergelar sebagai pelajar UMS bagi tempoh 2005-2009. Insyallah jika dimuarahkan rezeki, inilah juga kampus yang akan saya lanjutkan pengajian saya kelak.


Tetapi pada saya, bulan ramadhan ini sebagai tambahan, ramai manusia kembali mendekatkan diri kepada-Nya. Merendahkan diri menemui sanak saudara, sahabat handai yang 11 bulan mungkin dilupakan. Bererti hubungan Silatul_rahim dirapatkan semula.
Lebih kurang 6 hari sahaja lagi kita akan meraihkan kemenangan berpuasa iaitu Aidil Fitri. hari2 terakhir ini, situasi yang akan beralku antara dua. Insan berlumba2 untuk memperbanyakkan amal ibadah kerana dikatakan pada malam2 terakhir inilah juga hadirnya Lailatur-Kadar.... tetapi ada pula semakin leka dengan persiapan Hari raya sehingga terabailah amal ibadah mereka pada awal bulan ramadhan..
Apapun keadaannya, Salam Akhir Ramadhan. semoga amalan berpuasa kita diterima oleh Allah SWT dan dilimpahan ketebalan iman.- Salam 1 Malaysia

Aktiviti Majlis Berbuka Puasa Ramadhan

BPuteri UMNO Sabah Puteri Seri Kandi
http://widget-ce.slide.com/widgets/slideticker.swf" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" scale="noscale" salign="l" wmode="transparent" flashvars="cy=bb&il=1&channel=3098476543660605902&site=widget-ce.slide.com" style="width:400px;height:320px" name="flashticker" align="middle">